ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΔΕΚ: "Η οικονομία δεν έχει σταθερή και ανοδική ανάπτυξη"

Αποτέλεσμα μη σταθερών παραγόντων η ανάκαμψη στην οικονομία αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ

Τη θέση ότι η οικονομία δεν στηρίζεται σε ποιοτικούς παράγοντες διατύπωσε η ΕΔΕΚ. Με ανακοίνωση του το κόμμα αναφέρει ότι «η οικονομία επιβάλλεται να στηριχθεί σε ποιοτικούς παράγοντες που θα επιφέρουν σταθερή και ανοδική ανάπτυξη».

Είναι γεγονός, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πως η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει μικρή ανάκαμψη η οποία όμως είναι αποτέλεσμα μη σταθερών παραγόντων, όπως είναι η τουριστική κίνηση και η «πώληση» διαβατηρίων. Τομείς δηλαδή που επηρεάζονται σημαντικά από εξωγενείς παράγοντες που είναι ασταθείς και δεν μπορούν να προσφέρουν μακροοικονομική σταθερότητα.

Ως εκ τούτου, προστίθεται, αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό οικονομικής ανάπτυξης, στηριζόμενοι κυρίως σε ποιοτικούς παράγοντες και αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η Κύπρος.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να συμβάλουμε και στη βελτίωση των μισθών κυρίως του ιδιωτικού τομέα, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων που παραβιάζονται κατά κόρον, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X