ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δριμεία επίθεση σε Αναστασιάδη εξαπέλυσε ο Άντρος

«Είναι αυτός που είπε το 2013 «δεσμεύομαι» στους ψηφοφόρους και μετά πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους»

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με ανακοίνωση του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση με αποδέκτη τον Νίκο Αναστασιάδη. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κυπριανού αναφέρει: «Η μία επιλογή είναι ο κ. Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Είναι αυτός που είπε το 2013 «δεσμεύομαι» στους ψηφοφόρους και μετά πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους με τη μεγαλύτερη ευκολία. Είναι αυτός που επιστράτευσε ψέματα για να μπορέσει να φύγει από το Μον Πελεράν. Είναι αυτός που γνώριζε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τους χάρτες για το εδαφικό από τον Δεκέμβριο αλλά το απέκρυβε μέχρι χτες. Είναι αυτός που υφάρπαξε την ψήφο τους λέγοντας παραμονές των περασμένων Προεδρικών Εκλογών ότι έχει έτοιμα δύο διακρατικά δάνεια που θα του έδιναν τη δυνατότητα να φέρει καλύτερο μνημόνιο. Είναι αυτός που δεσμευόταν ότι δεν θα κουρέψει καταθέσεις, δεν θα περικόψει συντάξεις, δεν θα περικόψει την φοιτητική μέριμνα, ότι θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, ότι θα ανοίξει θέσεις εργασίας, ότι δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα πατάξει την γραφειοκρατία και τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε».

Συνεχίζοντας λέει: «Είναι αυτός που μόλις εκλέγηκε ξέχασε όλες τις δεσμεύσεις και επέβαλε πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης. Είναι αυτός που πρόδωσε την εμπιστοσύνη όσων των εξέλεξαν φροντίζοντας να βολέψει σε υψηλόβαθμες θέσεις όσους το στήριζαν προεκλογικά, βαφτίζοντας τους άριστους των αρίστων. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τα έργα και τις ημέρες των Υπουργών του. Μόνο το παράδειγμα του κ. Ιωνά Νικολάου βοά. Είναι αυτός που εκτέθηκε αρκετές φορές με τις οικονομικές συναλλαγές του οικογενειακού του περίγυρου λίγο πριν το κούρεμα, με αγοραπωλησίες οικοπέδων από τον Αρχιεπίσκοπο, με την παρουσία του στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου σε υπόθεση δωροδοκίας, δωροληψίας, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας. Είναι αυτός που επί Διακυβέρνησης του οι θεσμοί ευτελίστηκαν σε βαθμό που ο Γενικός Εισαγγελέας αναγκάστηκε να του φωνάξει «Ντροπή!». Είναι αυτός που τον έχει συλλάβει ο λαός αρκετές φορές μέχρι σήμερα να μη λέει την αλήθεια και να χάνει τον έλεγχο. Να τον απογοητεύει κάθε μέρα και πιο πολύ αλλά να μην χάνει ούτε γραμμάριο από την έπαρση και την αλαζονεία της εξουσίας. Είναι αυτός και η διακυβέρνηση του που αυξάνουν το χάος της κοινωνικής ανισότητας, το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς αλλά επιμένουν να προσπαθούν να πείσουν ότι όλα πάνε καλά».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στον υποψήφιο που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ: «δεν τάζει στους πάντες τα πάντα, αλλά έχει πρόγραμμα και ρεαλιστικές προτάσεις για την Κύπρο του αύριο. Ένας υποψήφιος Πρόεδρος ειλικρινής, έντιμος και αξιόπιστος. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η ελπίδα των πολλών. Είναι αυτός που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για λύση και επανένωση. Είναι αυτός που μπορεί να κάνει πράξη το όραμα για αλλαγή. Για προστασία όσων έχουν ανάγκη, για αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει όσους έχουν ανάγκη. Για μια Κύπρο διαφορετική που θα προχωρεί μπροστά με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανάπτυξη για όλους. Ο Σταύρος Μαλάς θα γκρεμίσει τα κατεστημένα. Θα κλείσει στο παρελθόν και μια για πάντα τη νοοτροπία των κυβερνώντων που προστάζει ότι «όποιος δεν είναι δικός μας είναι εχθρός μας».

Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Σε αυτή την κρίσιμη μάχη για το μέλλον του τόπου μας, καλούμε τους πάντες και αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για την ανάγκη απαλλαγής από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, να ενώσουν τη δύναμη τους μαζί μας για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο. Να γίνουμε όλοι μαζί η αλλαγή που θέλουμε να έρθει. Να ενωθούμε όλοι μαζί γύρω από το αύριο. Να πάρουμε την Κύπρο μπροστά μαζί με τον Σταύρο Μαλά.»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X