ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: O Άντρος παγιδεύει τον Μαλά σε θέσεις που δεν ασπάζεται ο λαός

Μετωπική επίθεση προς τον Νίκο Αναστασιάδη άνοιξε ο γ.γ του ΑΚΕΛ σχετικά με το ναυάγιο στο Κρανς Μοντάνα

O Άντρος Κυπριανού παγιδεύει τον υποψήφιό του σε θέσεις που ουδόλως ασπάζεται η τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού, ανέφερε το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Στέφανο Στεφάνου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΚΕΛ στο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος για την υποψηφιότητα του Μαλά.

Αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος

Για να προωθήσει την προεδρική υποψηφιότητα ΑΚΕΛ, ο κ. Άντρος Κυπριανού συνεχίζει να ρίχνει ευθύνη στον Πρόεδρό μας για το ναυάγιο και να υπονοεί ότι η τουρκική αξίωση για εγγυήσεις μπορεί να είναι αποδεκτή.
Αυτές θα είναι άραγε οι θέσεις του κ.Μαλά;

Για μια ακόμα φορά ο ηγέτης του ΑΚΕΛ κ.Άντρος Κυπριανού, αντί να αναλύσει σωστά τα όσα διαδραματίστηκαν στις συνομιλίες, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφερε τη διαπραγμάτευση στο σκληρό πυρήνα του Κυπριακού, παρουσιάζεται να έχει γνώμονα μόνο τις εκλογές.

Αντί να δει, να κρίνει και να αξιολογήσει την αξίωση της Τουρκίας να συνεχίσει να έχει δέσμια την Κύπρο με εγγυήσεις-επεμβατικά δικαιώματα και στρατιωτικές βάσεις, προκειμένου και να την αντιμετωπίσουμε σωστά, ο κ.Άντρος Κυπριανού προτάσσει προεκλογικές σκοπιμότητες και δεν διστάζει να αποδίδει ευθύνες στην ελληνική κυπριακή πλευρά!

Αντί να δουν τη θλιβερή τακτική κωλυσιεργίας που υπέβαλε η στον τουρκοκύπριο ηγέτη προκειμένου να δοθεί χρόνος και χώρος στον Τ.Ερντογάν να κάνει το δημοψήφισμα του αυταρχισμού, καταλογίζουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «πελαγοδρόμησε με το ενωτικό δημοψήφισμα»!

Αντί να στηρίξουν την εθνική θέση ότι προϋπόθεση για να καταλήξουμε σε λύση είναι η Τουρκία να αποφασίσει και να δεχτεί ότι δεν θα κηδεμονεύει την Κύπρο, επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «θέτει προϋποθέσεις».

Αντί να στηρίξουν τη διεκδίκηση να τελειώσει οριστικά με τη λύση η κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο, επιμένουν ότι πρέπει να παίξουμε επικίνδυνα παιχνίδια με «πακέτα» που θα μας παραδώσουν στα παρελκυστικά παιχνίδια της τουρκικής αδιαλλαξίας!

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να προωθήσει την υποψηφιότητα Μαλά το ΑΚΕΛ.

Εμείς νομίζουμε ότι παγιδεύει τον υποψήφιό του σε θέσεις που ουδόλως ασπάζεται η τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού.

Μπροστά στον ψηφοφόρο μπαίνει όμως το κρίσιμο ερώτημα: τέτοια θα είναι άραγε η προσέγγιση ΑΚΕΛ-Μαλά για λύση του Κυπριακού;

Θα περιμένουμε από τον κ.Μαλά να διευκρινίσει ο ίδιος αν ασπάζεται τη θέση του κ.Α.Κυπριανού και του ΑΚΕΛ : με την Τουρκία να αξιώνει διατήρηση των εγγυήσεων και στρατιωτικό έλεγχο της Κύπρου, με παρουσία στρατευμάτων της, θα προχωρούσε ο ίδιος σε συμφωνία όπως εισηγείται το ΑΚΕΛ επικρίνοντας τον Πρόεδρό μας;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
AKEΛ  |  ΔΗΥ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X