ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδωσε «μάχη» το Saipem 12000 για την «Σουπιά» (Χάρτες)

Απειλήθηκε με βύθιση

Μια τελευταία προσπάθεια φέρεται να πραγματοποίησε το πλωτό γεωτρύπανο της ENI, Saipem 12000, ώστε να κατορθώσει να φτάσει στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, και στον στόχο «Σουπιά».

Συγκεκριμένα, το πλωτό γεωτρύπανο φέρεται να προσπάθησε να βάλει πλώρη για το σημείο της γεώτρησης, συναντώντας στην πορεία του τα τουρκικά πλοία, τα οποία το παρεμπόδισαν, αναγκάζοντάς το να αλλάξει ρότα.

Η κίνηση αυτή φέρεται να αποτελεί ένδειξη για αποφασιστικότητα της ENI, για την συνέχιση του ενεργειακού της προγράμματος και να φτάσει μέχρι και την γεώτρηση.

Το μέγα αυτό θέμα, πρόκειται να συζητηθεί και στο άτυπο συμβούλιο αρχηγών, από τον Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα το μεσημέρι, ενώ αναμένονται και οι σχετικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Επιβεβαιώνει η Κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας ότι το Saipem 12000, στην προσπάθειά του να μεταβεί στην «Σουπιά», εμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία το απείλησαν με βία και σύγκρουση, αναγκάζοντάς το να υποχωρήσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ωστόσο, τόνισε ότι δεν αναβάλλεται το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, ούτε και σταματά, και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, τυγχάνει ενημέρωσης, λεπτό προς λεπτό, ενώ αναμένεται ότι θα θέσει το θέμα και ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X