ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διμερή συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της 3ης Ευρω-αραβικής Συνόδου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, τον κ. Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για την πρόσφατη συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί και ειδικότερα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επικείμενη συνάντησή του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ και τις απόψεις του για την αποκέντρωση εξουσιών, υπογραμμίζοντας τη σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη μιας λύσης λειτουργικής και διαρκούς, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για ένα κράτος λειτουργικό και απόλυτα συμβατό με τα όσα η ΕΕ αξιώνει.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε επίσης τριμερή κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας κατά την οποία ο κ. Μπόικο Μπόρισoφ εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του ως προς τους τριμερής μηχανισμούς που έχει αναπτύξει η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με την Ελλάδα και κράτη της περιοχής και εκφράστηκε η από κοινού βούληση για την περαιτέρω επέκταση τους.

Τέλος, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Μπόισια Στεφάνοβιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X