ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαρροή εγγράφων! Ποιος περιπαίζει ποιον;

Ο Αναστασίαδης έριξε το μπαλάκι στον Άντρο Κυπριανού με τον δεύτερο να κάνει λόγω για προσβολή

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η διαρροή εγγράφων μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που έφερε την έντονη αντίδραση του Άντρου Κυπριανού

Δηλώσεις Αναστασιάδη: 

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε το βράδι της Τετάρτης πως δεν πρόκειται για απόρρητα έγγραφα. Σήμερα 31/08 θα εκδώσει ανακοίνωση που να απαντά για τις διαρροής ενώ τόνισε ότι τα εν λόγω στοιχεία στάλθηκαν και στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

«Μέρες τώρα κάνω υπομονή για να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις, ωστόσο αύριο θα εκδοθεί ανακοίνωση για να δούμε ποια είναι τα απόρρητα έγγραφα», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως τα «απόρρητα τα χαρακτήρισε ως απόρρητα γιατί ήταν για ιδία χρήση όσων αρθρογραφούσαν ή έδιδαν την εντύπωση ότι πέραν της τουρκικής φέρει ευθύνη και η ελληνοκυπριακή πλευρά».

Δηλώσεις Άντρου Κυπριανού: 

«Με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα έγγραφα στάληκαν και σε εμένα», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι πήρε τα έγγραφα δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία που τα έστειλε στους άλλους και ότι το ανακάλυψε μετά το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Πρόεδρο ο χθες, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Κυπριανού δήλωσε σε έντονο ύφος ότι θεωρεί προσβολή απέναντι στα άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το γεγονός ότι επέλεξε να στείλει τον εν λόγω φάκελο μόνο στον ίδιο.

Σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν είχε ανάγκη τον φάκελο, αλλά ούτε ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του έστειλε τον φάκελο.

Διερωτήθηκε δε για την σκοπιμότητα την οποία εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια του Προέδρου, αναφέροντας ότι ο ίδιος ξέρει πολύ περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο φάκελο από άλλη ενημέρωση που έλαβε από άτομα που συμμετείχαν στο Κρανς Μοντάνα.

«Επειδή ένιωθε στριμωγμένος από τις επιθέσεις που του γίνοντας, επέλεξε να πει ότι έστειλε και στον Άντρο Κυπριανού τα έγγραφα. Διερωτούμαι γιατί έστειλε στον Άντρο Κυπριανού τα έγγραφα»

Ερωτήματα;

Παρακολουθώντας το θέμα με τις διαρροές εγγράφων εγείρονται μια σειρά ερωτημάτων. Ο ΠτΔ μετά τις έντονες αντιδράσεις προσπάθησε με μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα να μετατοπίσει τα φώτα της δημοσιότητας προς το ΑΚΕΛ; Ουσιαστικό είναι και το ερώτημα του Γ.Γ του ΑΚΕΛ ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος επέλεξε μόνο τον ίδιο για να στείλει τα έγγραφα. Από την άλλη κάποιοι βλέπουν με δυσπιστία τον τρόπο αντίδρασης και την έκπληξη του Άντρου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και οι τόνοι θα ανεβαίνουν όσο κοντεύουμε στις Προεδρικές εκλογές. Η εποχή όπου οι δηλώσεις των δύο «μεγάλων» για το Κυπριακό δεν ήταν τόσο έντονες φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X