ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν ευσταθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για τον EastMed»

Τι είπε ο Εκπρόσωπος

Δημοσιογραφικές ή άλλες πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, για το θέμα του αγωγού EastMed, προφανώς δεν ευσταθούν, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, τη Δευτέρα,

Στο πλαίσιο δηλώσεων του και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι πρόθεση είναι όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις να υπάρξει και μια συμφωνία ανάμεσα στα κράτη σχετικά με τον αγωγό EastMed, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «όταν υπάρχουν αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως».

Ερωτηθείς για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 και αναφορικά με τη φημολογούμενη πρόθεση των Αμερικανών να δημιουργήσουν τερματικό στην Κύπρο, ο Προδρόμου είπε ότι «προχωρούν οι εργασίες κανονικά όπως διαπίστωσαν επί τόπου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας.

Πρόσθεσε πως όσον αφορά τις επιλογές της χώρας μας για την εμπορική εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων αναλόγως των τεχνικών, οικονομικών δεδομένων θα ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις, χωρίς να προαποφασίζουμε ή να αποκλείουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

«Απόδειξη αυτού είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνομολόγησε συμφωνία για ένα αγωγό με την Αίγυπτο, την ίδια ώρα συμμετέχει με τη χρηματοδότηση της ΕΕ στη μελέτη για τον αγωγό EastMed, ενώ παραμένει ανοικτό και οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα», διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Προδρόμου.
.
«Δεν υπάρχει κανένα δόγμα, απλώς υπάρχει ως γνώμονας το δημόσιο συμφέρον ολόκληρης της Κύπρου», είπε τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X