ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τα αντίμετρα της Κυβέρνησης ο Χαμπιαούρης

Είναι σε πανικό και απόγνωση λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Δεν αποτελούν αυτοσκοπό τα αντίμετρα για την κυβέρνηση η οποία προτάσσει το διάλογο και δηλώνει ότι αν γίνει αποδεκτή η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου, μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, τονίζει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό το πρωί , όπου επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Επισκοπής, ο Κώστας Χαμπιαούρης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο διάλογος. «Τα αντίμετρα όπως τα λέτε δεν αποτελούν αυτοσκοπό για την κυβέρνηση. Εμείς προτάσσουμε τον διάλογο, υπάρχει μια συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου που αν γίνει αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, του δημόσιου σχολείου που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, που έχουν να κάνουν με την ειδική εκπαίδευση, που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές σχολές, την επαγγελματική αγωγή, τη συμβουλευτική, τον αναλφαβητισμό, τη βία και την παραβατικότητα. Αυτά είναι η ουσία και όχι όλα τα άλλα στα οποία χανόμαστε».

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη χαθεί ο διδακτικός χρόνος των παιδιών, « θα μελετήσουμε όλα αυτά τα ενδεχόμενα. Ναι έχουμε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε να έχουμε σύντομα συνάντηση ως διυπουργική επιτροπή. Σε μια περίπου ώρα θα έχω συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς στο γραφείο μου και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω όλα τους πιθανούς τρόπους αυτής της κατάστασης».

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς θα συζητήσει με τους οργανωμένους γονείς, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε «Εφ όλης της ύλης. Θέλω να ακούσω τους γονείς τι έχουν να μου πουν και πως μπορούμε να βγούμε από την κρίση αυτή στην οποία βρισκόμαστε».

Ερωτηθείς για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής με το Γενικό Εισαγγελέα, ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί. «Αναμένω απάντηση, δεν ξέρω έχουμε στείλει επιστολή χθες, αντιλαμβάνεστε ότι έχει το πρόγραμμα του, γνωρίζει και ο ίδιος τη σοβαρότητα του θέματος και είμαι σίγουρος ότι το συντομότερο δυνατό θα έχουμε αυτή την επαφή» είπε.

Με τους οργανωμένους γονείς συναντάται ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς, όλων των βαθμίδων, θα έχει σήμερα στο γραφείο του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, μετά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε πως το Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να συναντηθεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων γονέων με σκοπό το συντονισμό για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών από την απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ή από άλλα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν έχοντας πάντοτε ως πρώτιστο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και ειδικότερα θέματα ασφάλειας τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου είπε ότι πάνε στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, θα ακούσουν τι έχουν να τους πουν, θα μελετήσουν τα πάντα, αλλά πρωτίστως θα αναπτύξουν την ιδέα τους ότι πρέπει να γίνει η ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί η λύση.

Η ανάρτηση του Προέδρου της ΠΟΕΔ

Εξάλλου , ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σε σημερινή ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook γράφει: «Δυστυχώς όσα ακούγονται από την Κυβέρνηση για δήθεν μέτρα για αντιμετώπιση της απεργίας, καταδεικνύουν τον πανικό, την απόγνωση που βρίσκονται. Όσα ακούσαμε για να επιστρατεύσουν συνταξιούχους, αδιόριστους, γονείς, κ.λπ., είναι παράνομα και ανήκουστα. Είναι επικίνδυνα και αστεία. Τα λάθη δεν διορθώνονται με χειρότερα λάθη. Ανησυχώ…Τι μπορεί να πουν εάν απεργήσουν: Οι τραπεζικοί...Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Οικονομικών ή Εξωτερικών....Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας...Οι πιλότοι...Οι γιατροί...Οι νοσοκόμοι...Απίστευτα, ανήκουστα και πολλά άλλα που αρχίζουν με το α – στερητικό».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X