ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Α.Μεσόγειος: Αλλάζει τους κανόνες εμπλοκής ο Τουρκικός Στόλος

Αποκαλύψεις περιοδικού Defence

Ελεύθερος θα είναι ο τουρκικός στόλος να απαντά με τον ίδιο τρόπο στις παρενοχλήσεις σύμφωνα με τους νέους κανόνες εμπλοκής που επεξεργάστηκε το Γενικό Επιτελείο τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας σύμφωνα με το αμυντικό περιοδικό Defence.

Έπειτα από τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ την περασμένη βδομάδα ότι με βάση τη νέα εργασία σύντομα θα ανακοινώσουν τους νέους κανόνες εμπλοκής, το τουρκικό περιοδικό αναφέρει ότι οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν αυξάνοντας την αντίδραση σταδιακά ανάλογα με το επίπεδο της απειλής.

Εξηγεί ότι ανάλογα με τον πιθανό βαθμό απειλής θα υπάρχει δυνατότητα όπως η αρμοδιότητα διαταγής να μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ναύαρχο μέχρι και τον χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματικό ενός πλοίου.

Με τους νέους κανόνες εμπλοκής, σύμφωνα με το περιοδικό, θα διασφαλιστεί η αποφασιστική αντίδραση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε περίπτωση προσπάθειας παρεμπόδισης των εργασιών ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός και του γεωτρύπανου Φατίχ που τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση