ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Style Debate: Η μάχη της γραβάτας... και το «Τσίπρας look» (pics)

Κάποτε συνδυάζονταν με την ιδεολογική γραμμή

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει η Καθημερινή για τις στιλιστικές επιλογές των υποψηφίων στο σημερινό Debate. Κατά το παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις οι εκάστοτε υποψήφιοι διάλεγαν χρώμα γραβάτας με βάση την ιδεολογική γραμμή που ακολουθούσαν αλλά τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα άλλαξαν αφού πλέον στο παιχνίδι μπαίνουν πιο δυνατά οι σύμβουλοι επικοινωνίας

Στο..κόκκινο έριξαν την ψήφο τους οι υποψήφιοι των Προεδρικών Εκλογών για το 2018, καθώς οι τρεις υποψήφιοι που διεκδικούν τον προεδρικό θώκο, Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήλας φόρεσαν για τη βραδιά της τηλεμαχίας κόκκινη γραβάτα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτίμησε μπλε γραβάτα, ενώ ο Χρίστος Χρίστου προτίμησε να ακολουθήσει τις στυλιστικές απόψεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έστω και αν έχουν χάσμα ιδεολογικό και να εμφανιστεί δίχως γραβάτα.

Το χρώμα του κουστουμιού που παραδοσιακά νικά, και που και αυτή τη φορά διάλεξαν οι υποψήφιοι Πρόεδροι, είναι το μαύρο, ενώ όλοι πλην του Χρίστου Χρίστου φόρεσαν άσπρο πουκάμισο. Ο Χρίστος Χρίστου προτίμησε γαλάζιο.


Οι ενδυματικές επιλογές των Υποψηφίων Προέδρων μόνο τυχαίες δεν είναι φυσικά, αφού τα επιτελεία των περισσοτέρων φαίνεται να γνώριζαν το χρώμα του φόντου του στούντιο του ΡΙΚ. Το κόκκινο χρώμα σύμφωνα με επικοινωνιολόγους «γράφει στην κάμερα» και «κόβει χρόνια», κάνοντας ταυτόχρονα αντίθεση με το φόντο του στούντιο.

Τι λένε οι επικοινωνιολόγοι

Σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φόρεσε την Κύπρο στο πέτο για να δείξει ποιος έχει τα ηνία της χώρας, ενώ η γραβάτα του που έχει ένα πιο βαθύ τόνο του κόκκινου και σημειολογικά ομιλώντας, προσδίδει σοβαρότητα.

Το χρώμα της γραβάτας του Νικόλα Παπαδόπουλου (γαλάζιο) σημειολογικά αντανακλά στους ψηφοφόρους του κεντροδεξιού χώρου, ο Γιώργος Λιλλήκας διάλεξε την κόκκινη γραβάτα για να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους, το κόκκινο του Σταύρου Μαλά αδιαμφισβήτητα αντανακλά το χρώμα του ΑΚΕΛ, ενώ ο Χρίστου παρουσιάζεται ως εναλλακτικός – διαφορετικός από τους υπόλοιπους τέσσερις.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X