ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκαν την χρυσή τομή Χαμπιαούρης και εκπαιδευτικοί

Αρχίζουν εντατικό διάλογο

Υπουργός Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα εντατικό διάλογο μιας εβδομάδας εφ’ όλης της ύλης με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Η χρυσή τομή βρέθηκε στη σημερινή μακράς διάρκειας σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων (ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ) και τους οργανωμένους γονείς μέσης δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης.

«Αποφασίστηκε η έναρξη εντατικού διαλόγου από τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου και για μία εβδομάδα με όλα τα θέματα στο τραπέζι για εξεύρεση λύσεων σε σχέση με την στελέχωση της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένο ότι μια καλή στελέχωση, μια σωστή στελέχωση θα οδηγήσει και στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που είναι ζητούμενο για όλους μας», ανέφερε σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες.

Ο κ. Σωκράτους χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική. Ήταν μια ανοιχτή συζήτηση όπως ήταν και η πρόσκληση που λάβαμε, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν ματαιώνονται οι αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων για λήψη μέτρων ενόψει και της έναρξης του διαλόγου, ο κ. Σωκράτους, αφού είπε πως ο διάλογος ολοκληρώνεται μετά το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, στις 5 Αυγούστου, πρόσθεσε ότι "μετά, το αποτέλεσμα του διαλόγου θα τεθεί ενώπιον των συλλογικών οργάνων των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων και εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Πρόσθεσε πως τα μέτρα, οι απεργίες, οι στάσεις ή ο,τιδήποτε άλλο δεν αποτέλεσαν και δεν αποτελούν αυτοσκοπό για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις».

Όπως είπε, «γνωρίζουμε και ήταν κάτι που ειπώθηκε στη σύσκεψη, όλοι θέλουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων, δεν θέλουμε ούτε εντάσεις, ούτε μέτρα τα οποία, αντιλαμβάνεστε, θα έχουν κόστος για όλους μας».

«Άρα, λοιπόν, θεωρούμε ότι μετά το τέλος του διαλόγου θα γίνει αξιολόγηση (του αποτελέσματος» και ευχόμαστε και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, απαντώντας σε ερώτηση αν τα μέτρα των εκπαιδευτικών οργανώσεων βρίσκονται σε ισχύ, είπε πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε ως αποτέλεσμα της συνάντησης και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι ξεκινά ένας διάλογος εφ’ όλης της ύλης στον οποίο το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ούτως ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι ομαλή.

«Και αυτό νομίζω τα λέει όλα είναι διάλογος εφ’ όλης της ύλης με ανοικτή ατζέντα», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν υπήρξαν υποχωρήσεις για το θέμα της στελέχωσης, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτά θα απαντηθούν είτε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είτε από τον ίδιο Υπουργό.

«Εμείς λέμε αυτό το οποίο μας αφορά εμάς, ότι είμαστε πανέτοιμοι και από την Δευτέρα, ξεκινούμε τον διάλογο», είπε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X