ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαρύ θα μας «κάτσει» το νέο κτίριο της Βουλής

«Ελπίζω να μην ξαναβρεθούν αρχαία»!

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και εγώ είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε να κτίσουμε κτήριο της Βουλής όσα εμπόδια κι αν βάλει ο οποιοσδήποτε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ύστερα από συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν αυτό το κτήριο θα κτιστεί εντός ή έκτος Δήμου Λευκωσίας.

«Είναι αξιοσημείωτο το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τόσοι πολλοί αυτό το τριήμερο για το νέο κτήριο της Βουλής. Αν αυτό το ενδιαφέρον υπήρχε σε ακόμα πιο μικρό βαθμό και από ακόμα πιο λίγους, το νέο κτήριο της Βουλής θα ήταν κτισμένο εδώ και δεκαετίες και θα γλιτώναμε τις μεγάλες σπατάλες που έγιναν στο υφιστάμενο κτήριο της Βουλής, με τα αποτελέσματα που γνωρίζετε και βλέπετε», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής.

Όπως είπε είναι ένα κτήριο κακό, μη λειτουργικό «που μας αναγκάζει να πάμε να κτίσουμε ένα καινούριο άλλο κτήριο και να δώσουμε άλλες δεκάδες εκατομμύρια».

Πρόσθεσε ότι θα ήταν αρκετό αν όταν την πρώτη εβδομάδα που εξελέγη Πρόεδρος ακούγετο η εισήγησή του είτε για το Δημοτικό Θέατρο, είτε για ένα μικρό κομμάτι του διπλανού οικοπέδου του παλιού Νοσοκομείου, που με 10-15 εκατομμύρια θα μπορούσε να γίνει η Βουλή, σε αντίθεση με τώρα που θα χρειαστούν ίσως και 100 εκατομμύρια για να κτιστεί.

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την ελπίδα αυτό το ενδιαφέρον να συνεχιστεί και είπε ότι προτίθεται να το αξιοποιήσει και ανέφερε ότι ελπίζει να μην μετατραπεί σε άλλα εμπόδια διαδικαστικής φύσεως, όπως να ξαναβρεθούν αρχαία και να χρειαστούν διάφορες άλλες διαδικασίες και στο τέλος να καταλήξουν μετά από 25 χρόνια, όταν θα είναι έτοιμα τα σχέδια, να ξανασυζητούν ότι η Κύπρος χρειάζεται νέα Βουλή.

Ερωτηθείς για αναφορά του Δημάρχου Λευκωσίας ότι όταν έθεσε την πρόταση για το Δημοτικό Θέατρο ήταν πλέον αργά, ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν αξίζει απάντησης αυτός ο ισχυρισμός επειδή η συζήτηση είναι για το σήμερα και όχι για το παρελθόν.

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω εδώ, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει βάλει κονδύλι στους προϋπολογισμούς και έχει δείξει και άμεσο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι με τη συνεργασία μας θα λυθεί το πρόβλημα και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε με καινούριο κτήριο της Βουλή», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X