ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτούς θα συναντήσει ο Νίκαρος στη Νέα Υόρκη

Το πρόγραμμα του Προέδρου

Με δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η ηγεσία της κυπριακής παροικίας, ολοκληρώθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Στο δείπνο παρακάθισε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, την οποία θα ανοίξει ο ΓΓ του ΟΗΕ και στην οποία θα μιλήσει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο ΓΓ προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος στη ΓΣ του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα των διμερών επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τον Πρωθυπουργό του Μαυρικίου Pravind Kumar Jungnauth, τον `Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και το βράδυ κατόπιν αιτήματος της Τερέζα Μέι, με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό, στο περιθώριο της συνάντησης ηγετών της Κοινοπολιτείας.

Η κ. Μέι θα έχει το πρωί συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Γενικός Γραμματέας θα έχει επίσης συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αμέσως μετά στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος Τραμπ προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο `Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών έλαβε χθες πρόσκληση από τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επισκεφθεί την Τουρκία στις 24 Οκτωβρίου, την οποία και αποδέχθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X