ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για τις εξετάσεις τετραμήνων

Η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνει ότι, μέσα από συναινετική προσέγγιση και λαμβάνοντας υπόψη διάφορες απόψεις ή ανησυχίες που εκφράστηκαν, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάσισε όπως οι εξετάσεις τετραμήνων εφαρμοστούν τελεσίδικα την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20.

Τσάκωσαν τον 32χρονο που άρπαξε βρέφος στον Στρόβολο

Το ΥΠΠ τονίζει εμφατικά ότι ήταν απολύτως έτοιμο και είχε προνοήσει για όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα για την άμεση εφαρμογή της μεταρρύθμισης από τη σχολική χρονιά 2018-19, όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί που έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, αποσκοπώντας στην αποκατάσταση συνθηκών πλήρους ηρεμίας, το ΥΠΠ έλαβε σοβαρά υπόψη τις διαβουλεύσεις που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθέτησε την άποψή της για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, οι οργανωμένοι γονείς δήλωσαν ότι θεωρούν θετική την πρόταση του ΥΠΠ για αξιολόγηση των μαθητών, ωστόσο κρίνουν ωφελιμότερο να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων από την επόμενη σχολική χρονιά.

Στην απόφασή του για αναστολή, το ΥΠΠ έλαβε επίσης υπόψη τοποθετήσεις που έγιναν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και απόψεις μερίδας της μαθητικής κοινότητας.

Στοχεύοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την απαραίτητη αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω του διαλόγου που έχει συναποφασιστεί και ήδη έχει ξεκινήσει για τα υπόλοιπα θέματα, το ΥΠΠ θέλει από τώρα να γνωστοποιήσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι Κανονισμοί που αφορούν στα σχολικά τετράμηνα θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο 2019, όπως ήδη αποφάσισε η Κυβέρνηση και ενέκρινε η Βουλή.

Την αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγείλει, αποφάσισε το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ

Την αναστολή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν εξαιτίας των μονομερών αποφάσεων της Κυβέρνησης της 4ης Ιουλίου 2018, αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρία του, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλια (ΚΔΣ) της ΟΕΛΜΕΚ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά που το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στις 3 Οκτωβρίου 2018 σχετική πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής, που ασχολήθηκε με την εκτόνωση της κρίσης στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και για το περιεχόμενο της οποίας σας ενημερώσαμε πρόσφατα με σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αφορούν μόνο την τρέχουσα σχολική χρονιά και ότι όλα τα ζητήματα θα τεθούν προς συζήτηση στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου, όπως ήταν άλλωστε και το αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X