ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μαλάς

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο προεκλογικός αγώνας εξελίσσεται σε διαγωνισμό αναξιοπιστίας»

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς κάλεσε τους υποψηφίους του, έστω και την υστάτη, "να επιδείξουν τη σοβαρότητα που οι συμπατριώτες μας απαιτούν από αυτούς, που φιλοδοξούν να τους κυβερνήσουν".

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Μαλάς είπε ότι με λύπη διαπιστώνει ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο προεκλογικός αγώνας εξελίσσεται σε διαγωνισμό αναξιοπιστίας με τον απερχόμενο Πρόεδρο να εξακολουθεί να μιλά για τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του, αγνοώντας, όπως είπε, τον ευκαιριακό τους χαρακτήρα και τα δεινά που εξακολουθούν να συσσωρεύονται για τη μεσαία τάξη και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

"Τα προβλήματα που δημιούργησε η απερχόμενη Κυβέρνηση παραμένουν μπροστά μας απειλώντας με αποσταθεροποίηση την οικονομία, όπως η ανεργία στους νέους, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία συνιστούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής οικονομίας αλλά και πολλά άλλα", ανέφερε.

Ο κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, από την άλλη, αναγκάζεται να παραδεχθεί "ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών του εξαγγελιών, γι` αυτό και δεν διστάζει πλέον να καταθέτει προτάσεις που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε νέες περιπέτειες". "Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η πρόταση που έκανε για την αναστολή αποπληρωμής του δημόσιου χρέους" , ανέφερε.

Οι αντιπαραθέσεις στην υγεία δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία

Ο υποψήφιος Πρόεδρος σχολίασε και την κατάσταση στη δημόσια υγεία και τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις με φόντο τη δήλωση του Υπουργού Υγείας ότι γιατροί αρνήθηκαν να μετατεθούν στην εντατική μονάδα. Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, η κατάσταση στην υγεία έχει φτάσει στο απροχώρητο και η απερχόμενη Κυβέρνηση Αναστασιάδη "ποτέ δεν κατανόησε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με εξαγγελίες ούτε και με λεκτικές επιθέσεις κατά των λειτουργών υγείας".

"Τα δημόσια νοσηλευτήρια καταρρέουν εξαιτίας της πολιτικής τους. Οι ασθενείς κινδυνεύουν.Για τη δική μου διακυβέρνηση, η υγεία και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους ασθενείς είναι ύψιστη προτεραιότητα.Απαιτείται σοβαρότητα, λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά και πολιτική βούληση", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν μπορούσε να είχε αποφευχθεί η όλη αντιπαράθεση και η κλιμάκωση των προβλημάτων με την προκήρυξη ενωρίτερα προσφορών για εντατικολόγους, κάτι που έγινε μόλις χθες, ο κ. Μαλάς απάντησε ότι κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα στον τομέα της υγείας, και το έχουμε πάρα πολλές φορές δει να γίνεται, συγκαλείται μια σύσκεψη, λαμβάνεται μια απόφαση του ποδαριού και `λύσαμε τα προβλήματα`.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να έχουμε θέματα με τη στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων εδώ και κάποια χρόνια, να γίνονται συσκέψεις, να επιλύονται στη βάση μια επικοινωνιακής, όπως είπε, τακτικής και μετά να ξαναπροκύπτουν.

"Γι αυτό λέμε δεν υπάρχει σχεδιασμός και πολιτική βούληση και άλλωστε ο Πρόεδρος, στη συνέντευξη του στον `Πολίτη` ουσιαστικά αποκάλυψε ότι δεν έχει αλλάξει η πρόθεσή τους, ή η πεποίθησή τους ότι ένα πολυασφαλιστικό σύστημα είναι το προτεινόμενο και είπε ότι έκανε ουσιαστικά έναν πολιτικό ελιγμό, και γι αυτό επιμένω ότι έχει μεγάλη σημασία ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μας γιατί με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της επόμενης κυβέρνησης , θα ξανανοίξει το θέμα του ΓεΣΥ και εκεί θα ξαναδούμε τα ίδια", ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση για την άτυπη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Sir David Nicholson, ο κ. Μαλάς είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης και ότι "από αυτά που έχει ακούσει από τον ίδιο, έχει προφανώς πάρα πολύ δρόμο να διανύσει και αντιλαμβάνεται τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο όσον αφορά τον τομέα της υγείας, αντιλαμβάνεται και την μεγάλη πρόκληση".

Προτάσεις για την Εθνική Φρουρά

Ο υποψήφιος Πρόεδρος κατέθεσε και τις προτάσεις του για την Αμυνα, την Ασφάλεια και την Εθνική Φρουρά λέγοντας ότι απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, επιβάλλεται να έχουμε μια αξιόμαχη και αξιόπιστη Εθνική Φρουρά, η οποία να αποτελεί δύναμη αποτροπής και ασφάλειας.

Ο κ. Μαλάς προτείνει: Διορισμό Κυπρίου Αξιωματικού στη θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Καθιέρωση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), Εκσυγχρονισμό των δομών και της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΕΘ μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας, Αξιοκρατία και ισονομία στις προαγωγές και στις μεταθέσεις των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, Τροποποίηση της σύνθεσης του Ανώτερου Συμβουλίου Κρίσεων, ώστε αυτό να απαρτίζεται από τον Υπουργό Άμυνας, ως Πρόεδρο, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τον Υπαρχηγό της Δύναμης, Άμεση αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επαγγελματικές ομάδες στην Εθνική Φρουρά όπως είναι οι υπαξιωματικοί, οι ΣΥΟΠ και άλλοι, προβλήματα που προκάλεσε η απερχόμενη κυβέρνηση με την προχειρότητα της.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X