ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αστεία η δικαιολογία Γιαλλουρίδη για την αποδέσμευσή του»

«Και τελικά ποια συνείδηση του Γιαλλουρίδη είναι η πιο αξιόπιστη;»

Αναξιόπιστη χαρακτηρίζει την κρίση του καθηγητή, Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, ο Ονασαγόρας, επικαλούμενος πηγή του, που του μετέφερε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο γράφων στην στήλη #PoliticsBlog της εφημερίδας «Η Καθημερινή», η στήριξή του Γιαλλουρίδη στον Αναστασιάδη, προέκυψε μετά από ένα σοβαρό αντάλλαγμα.

Αυτούσιο το απόσπασμα:

«Μετά το κράξιμο που δέχθηκε από πολιτικούς και άλλους φίλους του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, γνωστός «θεωρητικός του απορριπτισμού» απέσυρε την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.
Όταν προ λίγων ημερών το όνομά του φιγούραρε στην επίσημη λίστα με τους υποστηρικτές του Νίκου Αναστασιάδη πολλοί ήσαν αυτοί που ξαφνιάστηκαν. Στη συνέχεια γράφτηκαν πολλά, μέχρι και το ότι η στήριξη του Γιαλλουρίδη έγινε με αντάλλαγμα τη θέση του πρέσβη στην Αθήνα μετά την επανεκλογή Αναστασιάδη. Κάτι που, όπως ακούω, ενόχλησε τα μάλα τον Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, "σε βαθμό που έδειχνε πως είχε πέσει σε κατάθλιψη", μου ανέφερε άτομο που γνωρίζει...

Η δήλωση Αναστασιάδη "για την ΑΟΖ των κατεχομένων" ήταν η χρυσή ευκαιρία για να αποδεσμευτεί ο Γιαλλουρίδης και να ανακοινώσει την ηρωϊκή του αναδίπλωση, παραμένοντας στο άρμα του "απορριπτισμού".

Σύμφωνα με την ανάλυση που μου έκανε το προαναφερθέν άτομο που γνωρίζει πολλά: "ακούγεται τουλάχιστον ως αστεία η δικαιολογία που έφερε ο Γιαλλουρίδης για την αποδέσμευσή του. Θυμήθηκε λίγες μέρες μετά την επίσημη στήριξή του στον Αναστασιάδη και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές να... υπακούσει τη συνείδησή του και να κατηγορήσει δημόσια αυτόν που προ ολίγου στήριζε ως τον καταλληλότερο να διαχειριστεί το Κυπριακό ότι θα προωθήσει μελλοντικά σχέδια τύπου Ανάν!. Μα λίγες μέρες πριν που έβαζε την υπογραφή του στους υποστηρικτές του Αναστασιάδη που βρισκόταν η συνείδησή του;" διερωτήθηκε για να καταλήξει: "Και τελικά ποια συνείδηση του Γιαλλουρίδη είναι η πιο αξιόπιστη η πρώτη που του υπέβαλε να στηρίξει τον Αναστασιάδη ή η δεύτερη που του υπέβαλε να τον στοχοθετήσει; Μια από τις δύο συνειδήσεις πρέπει να είναι ψευδοσυνείδηση, ποια όμως;"...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X