ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχίζει η εκδίκαση των εφέσεων στην υπόθεση Ρίκκου

Έφεση καταχώρησαν οι Κυπρίζογλου, Νεοκλέους και η εταιρεία

Αρχίζει σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο η εκδίκαση των εφέσεων των τεσσάρων καταδικασθέντων στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που τους επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 1η Μαρτίου.

Εκτός από τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής καταχώρησαν επίσης οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ανδρέα Κυπρίζογλου και το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ποινής φυλάκισης 3,5 ετών για την κατηγορία του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Στον Παναγιώτη Νεοκλέους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για την κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή 1,5 έτους για την κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Στο δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €70.000 για την κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού.Η απόφαση προνοούσε άμεση φυλάκιση για τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Παναγιώτη Νεοκλέους και αναστολή φυλάκισης για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου. Οι ποινές φυλάκισης για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου συντρέχουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εξέδωσε, την ίδια μέρα που επιβλήθηκε και η ποινή, ανακοίνωση κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «γνωστό παραθεσμικό κύκλωμα της πρωτεύουσας» και προσθέτοντας ότι «θα τα πούμε ξανά με τους «παραθεσμικούς», σε άλλα δικαστήρια, εντός και εκτός Κύπρου”.

Ανακοίνωση την ίδια μέρα είχε εκδώσει και το Γραφείο Α. Νεοκλέους εκφράζοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει σε έφεση εναντίον της απόφασης του τριμελούς Κακουργιοδικείου, χαρακτηρίζοντας την «ως άδικη και σκληρή». Σημείωνε επίσης ότι τόσο η απόφαση, όσο και οι ποινές που επιβλήθηκαν “είναι αδικαιολόγητα λανθασμένες και ως τέτοιες θα ανατραπούν στο Εφετείο, όπου θα αποταθούμε και θα επιζητήσουμε τη δικαίωση μας”.

Οι εφέσεις των καταδικασθέντων, οι οποίες θα συνεκδικαστούν, θα εξεταστούν από τριμελές Εφετείο αποτελούμενο από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δέσπω Μιχαηλίδου, Μιχαλάκη Χριστοδούλου και Τάσια Ψαρά-Μιλτιάδου.

Σημειώνεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου καταχώρησε και αίτηση για έκδοση προνομιακού εντάλματος Habeas Corpus, με το οποίο ζητούσε την άμεση απελευθέρωσή του, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο. Ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση κατά της απόρριψης της αίτησής του για το Habeas Corpus ενώπιον της ολομέλειας του Ανωτάτου, υπό πενταμελή σύνθεση, που επιφύλαξε την έκδοση της απόφασής του το συντομότερο δυνατόν.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X