ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Και επίσημα μαζί με Νικόλα, Οικολόγοι-Πλατφόρμα Πολιτών

Με 83% στήριξαν Νικόλα οι Οικολόγοι με 87% η Πλατφόρμα Πολιτών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία η παγκύπρια συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Πλατφόρμα Πολιτών.

Στη ψηφοφορία του Παγκύπριου συνεδρίου των Οικολόγων, η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου έλαβε 39 υπερ του Νικόλα, 2 υπερ του Νίκου Αναστασιάδη, 2 υπερ του Σταύρου Μαλά, 2 υπερ του Γιώργου Λιλλήκα και 2 λευκά. Από πλευράς των Οικολόγων, στο συνέδριο τοποθετήθηκαν 15 από τα μέλη του Παγκύπριου Συνεδρίου εκ των οποίων οι 13 μίλησαν υπερ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου. Οι δύο τοποθετήσεις υποστήριξαν όπως οι Οικολόγοι δεν θα στηρίξουν κανένα. Ενώ στην Πλατφόρμα Πολιτών, 53 άτομα ψήφισαν υπερ του κ. Παπαδόπουλου, δύο εναντίον και δύο αποχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Πλατφόρμα αποτελείται από πρωτοκλασάτα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών τα οποία και αποχώρησαν από την Κίνηση, μετά και την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος, παρά τις παραινέσεις τους για μία υποψηφιότητα από τον χώρο του ενδιάμεσου.Ήδη στελέχη της Πλατφόρμας Πολιτών συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του Νικόλα Παπαδόπουλου και συνεπώς ήταν σχεδόν βέβαιη η σύμπλευσή τους μαζί του. Ωστόσο, στο συνέδριο αποφασίστηκε για το πώς θα συνεχίσει η Πλατφόρμα. Αν δηλαδή θα βάλει τις βάσεις ούτως ώστε να λειτουργεί ως πολιτική κίνηση ή κόμμα. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, συζήτησαν θέματα καταστατικού, αλλά και καταρτισμός επαρχιακών γραμματειών.

Μυλωνάς:Οι προεδρικές εκλογές είναι εκλογές συμμαχιών και συνεργασιών

Οι προεδρικές εκλογές είναι εκλογές συμμαχιών και συνεργασιών ανέφερε με το πέρας της συνδιάσκεψης ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς. Όπως επεσήμανε υπαρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις με όλους τους υποψηφίους ωστόσο υπάρχει η περισσότερη σύγκλιση με τον κ. Παπαδόπουλο. Όπως σημείωσε δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ταύτιση απόψεων με τον υποψήφιο ωστόσο στόχος είναι να τερματιστεί η επικράτηση των πολιτικών ΔΗΣΑΚΕΛ. Ξεκαθαρισε τέλος, πως η Πλατφόρμα Πολιτων εξακολουθεί να είναι ενάντια στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Περδίκης: Θα εργαστούμε ούτως ώστε αυτή η επιλογή να είναι νικηφόρα

«Ο κύβος ερρίφθη. Με μεγάλη πλειοψηφία, 83%, η παγκύπρια συνδιάσκεψη του Κινήματος αποφάσισε ότι στις προεδρικές εκλογές του 2018 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα υποστηρίξει τον υποψήφιο Νικόλα Παπαδόπουλο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνδιάσκεψης.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Οικολόγων, «από αύριο και αφού ενημερώσω σχετικά τον Νικόλα, θα ενταχθούμε στις διαδικασίες των επιτελείων του υποψηφίου προέδρου και θα εργαστούμε ούτως ώστε αυτή η επιλογή να είναι νικηφόρα».

«Είναι μια επιλογή ελπίδας, είναι μια επιλογή προοπτικής, είναι μια επιλογή που μας οδηγεί μακριά από τα αδιέξοδα και τους εγκλωβισμούς στα οποία μας οδήγησε η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη», είπε, προσθέτοντας πως η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου «είναι μια επιλογή ελπίδας, που μας δίνει τη ελπίδα ότι θα μπορέσουμε μέσα από την διακυβέρνηση του Νικόλα να υλοποιήσουμε τα οράματα του Κινήματος Οικολόγων και τους στόχους, όπως αυτοί καταγράφονται σε ένα πολυσέλιδο κείμενο το οποίο έχει υπογράψει ο Νικόλας και έχει καταθέσει στην παγκύπρια συνδιάσκεψη».

Αυτό, εξήγησε o κ. Περδίκης, υλοποιώνταν την προϋπόθεση που το Κίνημα είχε θέσει, δηλαδή την ύπαρξη προεκλογικής δέσμευσης και συμφωνία σε ένα πρόγραμμα προτάσεων διακυβέρνησης.

Η επόμενη επιλογή για το κόμμα ήταν το όνομα του κ. Μαλά, που μπήκε στο προσκήνιο κατόπιν πρωτοβουλίας του υποψηφίου της Αριστεράς και αιτήματός του να θέσει ενώπιον των μελών του Κινήματος τις θέσεις του.

Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση του Κινήματος, η βάση επιθυμεί την στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Κινήματος έχουν καθημερινή επαφή με το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η παγκύπρια συνδιάσκεψη των Οικολόγων αποτελείται απο 70 μέλη και βάσει καταστατικού για να παρθεί απόφαση θα πρέπει να παρευρίσκεται το 60%. Στην συνδιάσκεψη για τις προεδρικές εκλογές του 2018 συμμετείχαν 47 μέλη.

Μετά την απόφαση των Οικολόγων ο υποψήφιος για την Προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους Οικολόγους για τη στήριξή τους και τη συμπορευσή τους στις προεδρικές εκλογές.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X