ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απεργίες Εκπαιδευτικών - Έτσι απαντά η Κυβέρνηση

Στον Γενικό Εισαγγελέα η Διυπουργική Επιτροπή για την Παιδεία

H Διυπουργική Επιτροπή για την Παιδεία έχει λάβει οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως προς την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων νομικών εργαλείων που η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας Παιδείας και κατ΄επέκταση των ίδιων των παιδιών και της κοινωνίας, ευρύτερα, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας η κ. Βασιλείου δήλωσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα μελέτησε σειρά μέτρων τα οποία είναι υποχρεωμένο να λάβει σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τις εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις".


Απεργίες εκπαιδευτικών: Ομάδες περιφρούρησης στα σχολεία για απεργοσπάστες


Ανέφερε ακόμη πως κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκαν, επίσης, πρακτικές που θα μελετηθούν από την Κυβέρνηση ως προς την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου σε περίπτωση που η αχρείαστη ένταση, που έχει προκληθεί λόγω της στάσης των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, επεκταθεί πέραν της 48ωρης απεργίας.

Σημειώνοντας πως οι ηγεσίες των οργανώσεων πέραν της 48ωρης απεργίας που έχουν ήδη εξαγγείλει έχουν αναφερθεί και σε άλλα μέτρα όπως η λευκή απεργία, η κυλιόμενη απεργία ή αποχή από τα εξωδιδακτικά τους καθήκοντα στα δημόσια σχολεία, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως συναντηθεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων γονέων με σκοπό τον συντονισμό για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών από την απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ή από άλλα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν έχοντας πάντοτε ως πρώτιστο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και ειδικότερα θέματα ασφάλειας τους.

"Επίσης, η Διυπουργική Επιτροπή για την Παιδεία έχει λάβει οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως προς την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων νομικών εργαλείων τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας Παιδείας και κατ΄επέκταση των ίδιων των παιδιών και της κοινωνίας, ευρύτερα", πρόσθεσε.

Η κ. Βασιλείου υπενθύμισε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου, η Διυπουργική Επιτροπή και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, από κοινού, κατέληξαν σε συμφωνία. "Αυτή η συμφωνία βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον εφ’ όλης της ύλης διάλογο που οφείλουμε να συνεχίσουμε για να οδηγηθούμε σε λύση των σοβαρών προβλημάτων στον τομέα της Παιδείας, για το καλό του δημόσιου σχολείου, των παιδιών μας και ολόκληρης της κοινωνίας στο σύνολό της», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X