ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντησε ο Χριστοδουλίδης στις προειδοποιήσεις Ναμί για το πολεμικό ναυτικό

Θέλουν να είναι αρεστοί στην Άγκυρα, ανέφερε

Η Τουρκοκυπριακή ηγεσία, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη, για να είναι αρεστή στην Αγκυρα και να εξυπηρετήσει τους όποιους σχεδιασμούς της Τουρκίας, να θυσιάσει όχι μόνο τα δικαιώματα των Τ/Κ αλλά και το ίδιο το μέλλον τους, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Ο Εκπρόσωπος κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη συνέντευξη του λεγόμενου υπουργού οικονομικών και ενέργειας στα κατεχόμενα, Οζντίλ Ναμί, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» όπου είπε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ και ότι θα πρέπει να αρχίσει διάλογος με την ε/κ πλευρά για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων, ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό υπό καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατάληξης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, πρώτο, η Τουρκοκυπριακή ηγεσία φαίνεται να είναι διατεθειμένη, για να είναι αρεστή στην Άγκυρα και να εξυπηρετήσει τους όποιους σχεδιασμούς της Τουρκίας, να θυσιάσει όχι μόνο τα δικαιώματα των Τ/Κ αλλά και το ίδιο το μέλλον τους».

Επίσης, είπε, με τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Ναμί, «από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει σύγκλιση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το θέμα των φυσικών πόρων, είναι ξεκάθαρη η απροθυμία της τουρκικής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών».
Τρίτο, είπε, «άξιες αναφοράς είναι και οι προειδοποιήσεις του κ. Ναμι για τις προθέσεις της Τουρκίας που στην ουσία είναι προειδοποιήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και φυσικά την ίδια την ΕΕ».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X