ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαιτούν να πέσουν κεφάλια τα κόμματα

Τα πυρά τους στον Χάρη

Την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ζητά η αντίπολίτευση εξαιτίας των χειρισμών του Συνεργατισμού. Την αρχή έκανε το ΔΗΚΟ, όπου ο Νικόλας Παπαδόπουλος μέσω επιστολής του ζήτησε την παραίτηση των αρμοδίων, φωτογραφίζοντας τον Υπουργό Οικονομικών μεταξύ άλλων. Ο ίδιος σήμερα σε δηλώσεις του επεσήμανε πως η παραίτηση του Δ.Σ της Συνεργατικής δεν είναι αρκετή. Το αν θα τεθεί ως προϋπόθεση η παραίτηση του κ. Γεωργιάδη από το ΔΗΚΟ είναι ένα ζήτημα ανοικτό που θα ξεκαθαρίσει στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος. Προς το παρόν πάντως από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αν και τέθηκε επιτακτικά η παραίτησή του, δεν τέθηκε ως προϋπόθεση για την ψήφιση των κρατικών εγγυήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρώτη η Συμμαχία Πολιτών έθεσε την περασμένη Πέμπτη ζήτημα παραίτησης τόσο του Χάρη Γεωργιάδη, της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη όσο και της διεύθυνσης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης:

Η παραίτηση των μελών του Δ/Σ του Συνεργατισμού δεν τα απαλλάσσει από καμία ευθύνη.

«Η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεργατισμού υποδηλοί τις βαρύτατες ευθύνες και προφανώς τις ενοχές του, αλλά και την ανευθυνότητα και αδυναμία του, αφού εγκαταλείπει το σκάφος την ώρα που βουλιάζει. Τα μέλη του όμως είναι ανάμεσα στους υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Συνεργατισμός και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και παραλείψεις τους. Διότι αυτοί είναι που, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, ανέλαβαν να σώσουν τον Συνεργατισμό»

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Με βάση τα ανωτέρω δε σημαίνει ότι απαλλάσσονται των ευθυνών τους οι προκάτοχοί τους. Απλώς οι σήμερον παραιτούμενοι ισχυρίζονταν ότι θα είχαν σώσει τον Συνεργατισμό κι ακόμη ότι περίπου τον έσωσαν. Σήμερον οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι, εάν δεν ψηφιστούν τα σχετικά με το θέμα νομοθετήματα, θα επέλθει εκ νέου οικονομική καταστροφή. Ακόμη ένας στυγνός εκβιασμός σε βάρος του λαού. Ακόμη μια φορά το πιστόλι στον κρόταφο της Βουλής. Μα δεν έπρεπε να παραιτηθεί μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ο αρμόδιος υπουργός που πολλές φορές κατηγορήθηκε ότι βόλεψε τους φίλους του στις ανώτατες θέσεις του Συνεργατισμού. Σε ένα «φυσιολογικό» κράτος θα έπρεπε να παραιτηθεί η Κυβέρνηση».

Ανακοίνωση Συμμαχίας Πολιτών

Η παραίτηση της ηγεσίας της ΣΚΤ είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε γίνει εξ’ υπαρχής. Αναμένουμε ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από αυτούς που τους διόρισαν και τους επόπτευαν.

Αναμένουμε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας οι οποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς που έγιναν από το 2013 και εντεύθεν και οι οποίοι είχαν την πολιτική ευθύνη ελέγχου του Συνεργατισμού.
Πολιτικές ευθύνες έχουν και τα κόμματα που διαχρονικά εκπροσωπούνταν ή διόριζαν ημέτερους στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνεργατισμού.

Ζητούμε όπως αναζητηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση