ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΟΖ: Η ιταλική κυβέρνηση θα λύσει το θέμα του Saipem 12000

Ενήμερη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Η ιταλική κυβέρνηση θα επιληφθεί του θέματος που προέκυψε, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις ενέργειες κατά του πλωτού γεωτρύπανου της ΕΝΙ, που βρίσκεται ακόμα ακινητοποιημένο 15 ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο «Σουπιά», στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τα πιο πάνω ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, λέγοντας, επίσης, ότι συνολικά έξι τουρκικά πολεμικά πλοία πραγματοποιούν ασκήσεις στην περιοχή. Ωστόσο, διευκρίνησε, η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, έδωσε εντολή όπως το πλοίο παραμείνει στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η ιταλική Κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα προς την Άγκυρα, μετά τις νέες προκλήσεις, ενώ σε επικοινωνία βρίσκεται και η Λευκωσία με την Ρώμη, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα σε διπλωματικό επίπεδο.

Μήνυμα Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελλαδική εφημερίδα «Τα Νέα», έστειλε το αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, για πολλοστή φορά, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εξαιτίας της προκλητικότητας της γείτονος χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X