ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντίγραφα των εγγράφων και στα χέρια του Εθνικού Συμβουλίου

Μετά την αποστολή του απόρρητου φακέλου σε μερίδα πολιτών σειρά έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Συνεχίζονται οι επικρίσεις στο μεταξύ από πλευράς αντιπολίτευσης για την αποστολή των εγγράφων με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ Άθω Αντωνιάδη να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο ως πανικόβλητο ηγέτη μιας μικρής ομάδας, ενώ ο Γιώργος Λουκαΐδης του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο πρόεδρος ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

«Κάποιοι θεωρούν ότι το θέμα προσφέρεται για προεκλογικές σκοπιμότητες ή για να αντιμετωπίσουν εσωτερικά προβλήματα» ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη

Δεν αποκλείω στην επόμενη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος να δώσει αντίγραφα των εγγράφων και στα κόμματα, επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ήδη ενήμεροι για το περιεχόμενο τους. Υπέδειξε δε ότι δεν προκύπτει τίποτα το μεμπτόν που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο αριθμός των παραληπτών του φακέλου είναι πολύ μικρότερος από αυτό που αναφέρεται δημοσίως, ωστόσο δεν έδωσε σαφή αριθμό. Σε ότι αφορά τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης ομάδας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτοί έχουν επικοινωνήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον πρόεδρο και πρόκειται για μερίδα πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών που θεωρούν ότι έχει ευθύνη και ο Πρόεδρος για την αποτυχία στο Κρανς Μοντάνα. Δεν θεωρώ ότι ο Πρόεδρος τον έχει μετανιώσει, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που διατυπώνοντας καθημερινά από τα κόμματα ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν απόλυτα το περιεχόμενο των εγγράφων, έτσι δεν τίθεται θέμα ότι τα κόμματα δεν ήταν ενήμερα για τα διαμειφθέντα «Πως μπορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ να ασκείται κριτική και την ίδια στιγμή να λένει ότι δεν είναι ενήμεροι». διερωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε σχέση με την επιστολή του Γιούνκερ, ο ΚΕ ανέφερε ότι στάληκε αμέσως μετά το Κρανς Μοντάνα και επειδή είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων απευθύνεται στον ηγέτη της ε/κ κοινότητας και όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποβάθμιση, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης ενώ πρόσθεσε ότι δεν απαντήθηκε από τον Πρόεδρο γιατί έχει ήδη στείλει επιστολή στον Γιούνκερ στο πλαίσιο ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό. Ωστόσο ανέφερε ότι η επιστολή προς τον κ. Γιούνκερ είναι πιο συγκεκριμένη καθώς είναι κάποιος που ασχολείται με το Κυπριακό.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ακιντζί ανέφερε ότι δεν ήταν θετικές, καθώς που αναμένετο ήταν την ετοιμοτητα του τ/κ ηγέτη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X