ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντεπίθεση Σιζόπουλου και σκληρή απάντηση στον Φαίδωνα

Το κράτος να παρέμβει στον λαϊκισμό

Απάντηση στις κατηγορίες του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος έδωσε το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει «είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι στην καθημερινότητα μας να διαχειριζόμαστε και μικρότητες και σκοπιμότητες. Αυτό που έχει επισημανθεί, γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση να επανέλθει στο προσκήνιο, όταν είναι πολύ καλά γνωστό και στον δήμαρχο της Πάφου ότι είναι μια νόμιμη περίπτωση, με βάση και τα στοιχεία που δόθηκα στην δημοσιότητα πριν από ένα χρόνο όταν έκανε την πρώτη καταγγελία».

Το συγκεκριμένο τ/κ υποστατικό, ο συγκεκριμένος κάτοχος, όπως περιέγραψε ο κ. Σιζόπουλος, «το είχε νοικιάσει το 1972 από τον τ/κ ιδιοκτήτη του και με απόφαση δικαστηρίου το 1980 έχει αναγνωριστεί ως θέσμια εν τη αυτής, και δεν εμπίπτει στην διαδικασία ανάκτησης από την Επιτροπή διαχείρισης τ/κ περιουσιών. Την ίδια στιγμή, υπογράφονται ανά διαστήματα, ανανέωση του συμβολαίου και κυρίως νέο μίσθωμα το οποίο καθορίζει η επιτροπή με βάση το πώς κυμαίνονται τα ενοίκια στη συγκεκριμένη περιοχή. Άρα είναι μια περίπτωση νόμιμη και με απόφαση δικαστηρίου. Και διερωτώμαι, γιατί ενώ όλα είναι γνωστά, επανέρχεται αυτό το ζήτημα στην επικαιρότητα και ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή την διαδικασία».

Διαβάστε, επίσης: Αυτόν τον πολιτικό καταγγέλλει ο Φαίδωνας (Vid)

Όσον αφορά τον ίδιο, τόνισε πως «δεν μπορώ να κάνω παρέμβαση για υποθέσεις οι οποίες είναι απόλυτα νόμιμες. Αυτή η διαδικασία ανανέωσης ισχύει από την δεκαετία του 1980 και μετά και πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό, ότι είμαι πρόεδρος ενός αντιπολιτευόμενου κόμματος, σε καμιά περίπτωση δεν θα πήγαινα να υποχρεωθώ και να εκτεθώ για να ζητήσω χάρη για κάτι το οποίο είναι απόλυτα νόμιμο».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σιζόπουλος έκανε έκκληση προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών «να δώσουν σήμερα τα στοιχεία στην δημοσιότητα και αν όντως έκανα οποιαδήποτε παρέμβαση, το άτομο στο οποίο έγινε να βγει δημόσια και να το πει».
Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, τόνισε πως «η πολιτεία από ένα σημείο και μετά οφείλει σε αυτόν τον λαϊκισμό, και την προσπάθεια κάποιον να διασύρουν ευυπόληπτους πολίτες, να παρεμβαίνει και να τους προστατεύει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αν θα γίνει αγωγή στο δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμηση, να εκδικαστεί μετά από 5-6 χρόνια, όταν κανένας πια δεν θα θυμάται αυτή την υπόθεση. Γι’αυτό πρέπει κάποτε να ληφθούν μέτρα τερματισμού και της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και της συκοφαντικής δυσφήμισης και όλων αυτών που κάποιο σκόπιμα επιχειρούν για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες και άλλα συμφέροντα».

Ερωτηθείς για το τι σκοπιμότητες υπάρχουν, ο κ. Σιζόπουλος επισήμανε πως δεν γνωρίζει, ωστόσο «όταν κάποιος σήμερα εμφανίζεται ως υπεύθυνος για να κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες, την στιγμή που γνωρίζει ότι αυτό είναι νόμιμο, γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη ενοικίαση έγινε πριν το 1974, την στιγμή που γνωρίζει ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που καθορίζει τον συγκεκριμένο ως ενοικιαστή, την στιγμή που γνωρίζει ότι στις προηγούμενες συμβάσεις είχε το δικαίωμα της αξιοποίησης και της υπενοικίασης, να βγαίνει και να κάνει δημόσιες καταγγελίες, τότε πέστε μου τι είναι αυτό. Εάν δεν είναι μια σκοπιμότητα και μικρότητα διερωτώμαι ακριβώς τι είναι τελικά».

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση