ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκλογές Live - Συγχαρητήρια στον Νίκαρο έδωσε ο Μαλάς

Τα τελικά αποτελέσματα παγκύπρια

Έκλεισαν οι κάλπες και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά κέντρα, με τα πρώτα αποτελέσματα να έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται στην ειδική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις Προεδρικές Εκλογές.

Τα «αιχμηρά» και γεμάτα υπονοούμενα συγχαρητήρια της Άννας Θεολόγου (pic)

Η βουλευτής Άννα Θεολόγου ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα με το οποίο δίνει τα συγχαρητήρια της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ένα μήνυμα με πολλά υπονοούμενα και πολλούς αποδέκτες…

 

Ποιος είναι ο Νίκαρος... (pics,vid)

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Αναστασιάδης; Ένα αφιέρωμα για την πολιτική σταδιοδρομία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με συλλεκτικές φωτογραφίες.

20:00 Βούρκωσαν ο Μαλάς και η Ζαχαρούλα στο επιτελείο (Vid)

19:30 Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση - Τα τελικά αποτελέσματα

19:00 Η «Κόμισσα» της Κύπρου ψήφισε… Νίκαρο (pic) 

18:53 - Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από το Σταύρο Μαλά, τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Νικόλα Παπαδόπουλο στον Νίκο Αναστασιάδη

18:51 - #Viral έφτασαν οι πίτσες στο προεδρικό

18-23 - Στήνουν τα πανό στο «Ελευθερία» (Vid)

18-22 - «Σεισμός – Σεισμός Συναγερμός» μετά τα exit polls

18-20 - Άρχισε η καταμέτρηση - Δείτε Live τα αποτελέσματα εδώ

18:02 - Έκλεισαν οι κάλπες - Τα αποτελέσματα των exit polls

17-55 - Από αυτές τις αψίδες θα περνούν όσοι θα επισκεφθούν το «Ελευθερία» (Pics)

17:47 - H νύφη δεν το έσκασε... πήγε να ψηφίσει (vid)

17:41 - Προσγειώθηκε στο «Ελευθερία» το ελικόπτερο της Αστυνομίας (Pics)

17:21 - Εκλογές: Πόσοι ψήφισαν μέχρι τις 5 το απόγευμα

15:17 Στο 53,1% η προσέλευση, μέχρι τις 15:00, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού

Στο 53,1% έφθασε το ποσοστό προσέλευσης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, τρεις ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εφορος Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Αναπληρωτής Έπαρχος, Μάριος Αλεξάνδρου μέχρι τις 15:00 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 80,835 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ή ποσοστό 53,1%.

Κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την ίδια ώρα, είχε ψηφίσει το 48,3%.

Η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, συμπλήρωσε.

15:16 Το 49% άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα μέχρι τις 15:00 στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

Κανονικά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Επαρχία Πάφου δύο ώρες μετά το άνοιγμα των καλπών μετά το διάλειμμα της μίας ώρας.

Ποσοστό 49% ψήφισε μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Μέχρι τις 15:00 στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών άσκησαν το εκλογικό  τους δικαίωμα στην εκλογική περιφέρεια Πάφου 24.402 εκλογείς, δηλαδή ποσοστό 49% , ενώ κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία στις προεδρικές εκλογές του 2013, είχαν ψηφίσει μέχρι τις 15:00 την δεύτερη Κυριακή 26.438 ψηφοφόροι, δηλαδή ποσοστό 55,3%.

Εξάλλου, μέχρι τις 15:00 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στην εκλογική περιφέρεια Πάφου στον α’ γύρο των εκλογών  26.152 εκλογείς, δηλαδή ποσοστό  53%, ενώ κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία στις προεδρικές εκλογές του 2013, είχαν ψηφίσει μέχρι τις 15:00 την πρώτη Κυριακή  29.319 ψηφοφόροι, δηλαδή ποσοστό 61,5% .

Ερωτηθείσα ένα υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα, η κ. Λάμπρου απάντησε πως οι εκλογές διεξάγονται ομαλά.

15:14 Ελεύθερη Αμμόχωστο 54,64% των ψηφοφόρων ψήφισε μέχρι τις 15.00

Στο 54,64% έφτασε μέχρι τις τρεις το μεσημέρι το ποσοστό των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου, Έπαρχος Γεώργιος Χρυσαφίνης, η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και μέχρι τις 15.00 ψήφισε το 54,64% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλαδή 17,206 άτομα.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2013 μέχρι τις τρεις το μεσημέρι είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 61,73% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλαδή 18,506 άτομα.

15:11 Στο 52,94% ανήλθε το ποσοστό που ψήφισε στη Λάρνακα 

Στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας ψήφισε μέχρι τις τρεις το μεσημέρι ποσοστό 52,94% των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εφορος Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και μέχρι τις 15.00 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το 52,94% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δηλαδή 49,127 άτομα.

Την ίδια ώρα στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών του 2013 είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 62,04% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

14:43 Άνοιξαν ξανά τα εκλογικά κέντρα στη Βρετανία

Άνοιξαν και πάλι (στις 12.30 τοπική) οι κάλπες στα δέκα εκλογικά κέντρα του Λονδίνου, του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ, του Λιντς, του Μπρίστολ και της Γλασκώβης, μετά από διάλειμμα μισής ώρας.

Μέχρι στιγμής η προσέλευση εκτιμάται ότι κινείται σε ελαφρώς υψηλότερα ή μειωμένα επίπεδα ανάλογα με το εκλογικό κέντρο, σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή. Πιο μειωμένη είναι η κίνηση στα εκλογικά κέντρα της Υπάτης Αρμοστείας, αλλά αντίθετα ελαφρώς αυξημένη είναι η προσέλευση στο Κοινοτικό Κέντρο, σύμφωνα με τον Βοηθό Έφορο Εκλογής Εξωτερικού.

Περισσότεροι ψηφοφόροι αναμένονται το απόγευμα, είτε φοιτητές που παραδοσιακά προσέρχονται στην κάλπη στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, είτε εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν παραλείπουν να εκκλησιάζονται τα πρωινά της Κυριακής.

14:41 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στις Κεντρικές Φυλακές

Ολοκληρώθηκε στις 1400 η ψηφοφορία στις Κεντρικές Φυλακές για την επαναληπτική εκλογή προς ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ψήφισαν 237 κρατούμενοι από τους 294 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, με μια ώρα διάλειμμα στις 12 το μεσημέρι. Στις φυλακές λειτούργησε ένα ειδικό εκλογικό κέντρο με μια κάλπη, η οποία θα μεταφερθεί και θα συγχωνευθεί με την κάλπη στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι φυλακισμένοι ανεξαρτήτως του αδικήματος που έχουν διαπράξει και για το οποίο έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β': Σήμερα είναι η ημέρα που θα μιλήσει ο λαός

«Και σήμερα είναι η ημέρα που θα μιλήσει ο λαός» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημήτρειο Δημοτικό Σχολείο.

Πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε είναι η απόφαση του λαού πρέπει να είναι δεκτή από όλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «εκείνον που θα ψηφίσει ο λαός θα είναι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων και εμού».

 Άνοιξαν οι κάλπες μέχρι τις 18:00

Επανήρχισε στις 13:00 η ψηφοφορία στην αναπληρωματική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία διεκόπη για ωριαίο διάλειμμα στις 12:00.

Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε του πολίτες να ψηφίσουν μαζικά

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κάλεσε σήμερα τους πολίτες όσο πιο μαζικά μπορούν να συμμετάσχουν και να ασκήσουν το δικαίωμα, που τους δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα, σημειώνοντας ότι είναι λάθος να αφήνουν κάποιοι πολίτες είτε για λόγους απογοήτευσής, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, να αποφασίζουν άλλοι για τους ίδιους.

Ψηφοφορία και στις Κεντρικές Φυλακές

Στην ψηφοφορία για την επαναληπτική εκλογή προς ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετέχουν και 294 κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι, με μια ώρα διάλειμμα στις 12 το μεσημέρι.

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και μέχρι τις 12 το μεσημέρι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 207 κρατούμενοι.

Στις φυλακές λειτουργεί ένα ειδικό εκλογικό κέντρο και έχει στηθεί μια κάλπη, η οποία θα μεταφερθεί και θα συγχωνευθεί με την κάλπη στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φυλακισμένοι ανεξαρτήτως του αδικήματος που έχουν διαπράξει και για το οποίο έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Χριστόφιας: Στον λαό εναπόκειται να επιβάλει κοινωνική δικαιοσύνη
Στο δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας ψήφισε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημητρης Χριστόφιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο λαός αποφασίζει σήμερα ανέφερε ο Δημήτρης Χριστόφιας εκφράζοντας την ελπίδα ο λαός να αποφασίσει να φέρει πραγματική δημοκρατία, να επιβάλει κοινωνική δικαιοσύνη κοινωνική αλληλεγγύη. "Σε αυτόν εναπόκειται να πάρει την τελική απόφαση και εμείς θα τη σεβαστούμε" κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

12:00: Εκλογές: Αύξηση προσέλευσης μέχρι το μεσημέρι (vid)

11:45: Δήλωση Νικόλα: Οι εκλογές τελειώνουν, τα προβλήματα παραμένουν (Vid)

11:30: Ψήφισε ο Περδίκης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο Πρόεδρος των Οικολόγων, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες να τοποθετηθούν σήμερα, ακόμα και αν είναι απογοητευμένοι από το δίλημμα στο οποίο βρίσκονται, άσχετα και με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ξέρω ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι απογοητευμένο, αλλά να ξεπεραστεί η απογοήτευση και να ψηφίσει ο λαός, με την ελπίδα για το καλό του τόπου μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

11:27: Θεοχάρους: Χάσμα μέγα από τις πολιτικές των δύο υποψηφίων
Οι πολιτικές που ακολουθούνται από τους δύο υποψήφιους είναι ταυτόσημες και μας χωρίζει μέγα χάος από αυτές ανέφερε η Πρόεδρος της Κίνησης Αλληλεγγύη. "Εύχομαι εκείνος που θα εκλεγεί μετά από αυτή τη μακρά επώδυνη προεκλογική να έχει θεία φώτηση να διαφοροποιήσει τις στρατηγικές του στο κυπριακό" ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Θεοχάρους.

11:24 Λιλλήκας: Από αύριο όλοι θα πρέπει να εργαστούμε για τα μεγάλα προβλήματα
Στο Λύκειο Ακροπόλεως προσήλθε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βαρβάρα. Η σμμετοχή των πολιτών ενισχύει τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς ανέφερε ο κ. Λιλλήκας προσθέτοντας πως όσο πιο μαζική η προσέλευση των πολιτών τόσο πιο δυνατή η λαϊκή εντολή. Από αύριο γυρίζουμε σελίδα και τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν ανέφερε σημειώνοντας πως όλοι θα πρέπει να εργαστούν συλλογικά.

11:00 - Ψήφισε ο Πρόεδρος της Βουλής - Ο ρόλος της Βουλής στο αποτέλεσμα

10:30 - Αβέρωφ: Σήμερα τελειώνουν οι εκλογές. Αύριο έχουμε σκληρή δουλειά

10:20: Απρόοπτα στην Λάρνακα (vid)

10:15: Εκλογές: Πόσοι ψήφισαν μέχρι τις 10:00

09:45: Η fan του Νίκαρου που βροντοφώναξε κι έκλεψε την παράσταση! (Vid)

09:30 - Ψήφισε με τον εγγονό του ο Νίκαρος: «Η αποχή είναι ανοχή» (Vid)

09:00 - Στην κάλπη ο Σταύρος Μαλάς: Πάντοτε να λες αλήθειες, αλήθειες, αλήθειες και όχι ψέματα (vid)

08:35 - Ψήφισε ο Άντρος Κυπριανου: Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς

Στην κάλπη ο προσήλθε στις 8:30 ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κύριος Άντρος Κυπριανού ο όποιος είπε ότι είναι μια σημαντική εκλογική διαδικασία ενώ στην συνέχεια μίλησε για την αποχή τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς».

08:00 - «Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία ενώ αντιμετωπίστηκαν κάποια μικροπεριστατικά»

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας:

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι θα λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας τόσο κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και κατά την προσέλευση και αποχώρηση του κοινού από το κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Συγκεκριμένα, στις εισόδους του κλειστού Γυμναστηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα διενεργείται σωματικός έλεγχος από μέλη της Αστυνομίας και θα υπάρχουν τοποθετημένες αψίδες ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας: Σωματικός έλεγχος και αυξημένα μέτρα ασφαλείας (pics)

Οι πολίτες, προς αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας τους, προτρέπονται όπως:

• προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο,
• αποφύγουν τη μεταφορά σακιδίων ή τσαντών στο στάδιο,
• αποφύγουν να φέρουν επάνω τους τιμαλφή, αγκράφες ή άλλα αντικείμενα που ενδεχομένως καθυστερήσουν τη διαδικασία του σωματικού ελέγχου.

Επισημαίνεται ότι εντός του σταδίου απαγορεύεται αυστηρώς:
• η μεταφορά φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων,
• η μεταφορά πανό υβριστικού/ρατσιστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου,
• η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε άλλου.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες όπως συνεργαστούν με τα μέλη της που θα βρίσκονται καθήκον στην περιοχή και συμμορφωθούν με τις οδηγίες και υποδείξεις τους.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση