ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανηφορίζουν στο Προεδρικό οι Υπουργοί

Ώρα αποφάσεων

Λίγες ώρες μετά και την επανεκλογή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές και τις συναντήσεις στο Προεδρικό με προτεραιότητά του το υπουργικό του συμβούλιο. Ήδη συνάντησε τον Γιαννάκη Κασουλίδη, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει εκ νέου υπουργική θέση ενώ συναντήσεις έχει με τους Γιώργο Παμπορίδη και Ιωνά Νικολάου.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιαννάκης Κασουλίδης είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως δεν ενδιαφέρεται να βρίσκεται στο νέο υπουργικό και αυτό κατέστησε σαφές και στον ίδιο τον Πρόεδρο. Ο κ. Κασουλίδης νιώθει πως έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο ραδιόφωνο Active, ο Μιχάλης Σοοκλέους είχε εξάρει το έργο του κ. Κασουλίδη στο υπουργείο εξωτερικών σημειώνοντας πως είχε το ίδιο έρεισμα και βάρος με υπουργούς εξωτερικών μεγάλων χωρών.

Συνάντηση είχε με τον Πρόεδρο και ο Γιώργος Παμπορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συζήτησης ήταν το ογκολογικό, ωστόσο συζήτηση τέθηκε και για το αν ο κ. Παμπορίδης θα συνεχίσει το έργο του στο υπουργείο υγείας. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο Γιώργος Παμπορίδης δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο πολιτικός στόχος του κ. Παμπορίδη, να περάσει το γενικό σύστημα υγείας, έχει υλοποιηθεί. Αυτό που μένει για τον επόμενο όπως λέγεται είναι η υλοποίησή του, κάτι το οποίο άλλωστε είναι περισσότερο τεχνοκρατικής παρά πολιτικής φύσεως.

Στο Προεδρικό βρέθηκε και ο Ιωνάς Νικολάου. Όπως φημολογείται ο κ. Νικολάου θα μεταφερθεί από το υπουργείο δικαιοσύνης και θα οδηγηθεί στη θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X