ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστασιάδης: Η Λοϊζίδου θέτει την Κύπρο σε δύσκολη θέση

«Όσα έχουν δημοσιευτεί, δημιουργούν πρόβλημα»

«Η Ανώτερη Εισαγγελέας του Κράτους, Ελένη Λοϊζίδου, θέτει την Κύπρο σε δύσκολη θέση, τόσο απέναντι στη Ρωσία, όσο και έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως υποτακτικούς προς τη Μόσχα δημιουργώντας προβλήματα» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στον Alpha.

Μεγάλες διαστάσεις πήρε το ζήτημα αναφορικά με την κ. Λοϊζιδου που αντάλλαζε emails με Ρώσους αξιωματούχους δίνοντας τους ευαίσθητες πληροφορίες για υποθέσεις που εμπλέκονταν Ρώσοι.

Αν και ο Πρόεδρος επιδεικνύει πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα, καλεί την ίδια ώρα όσους έχουν αξιώματα όπως η κ. Λοϊζίδου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χειρισμούς, δυστυχώς τα όσα έχουν δημοσιευτεί δημιουργούν πρόβλημα ενδεχόμενα στις σχέσεις με μια χώρα παραδοσιακά φιλική, τη Ρωσία, και ενδεχόμενα να επιτείνουν το πρόβλημα εάν μεγενθυνθεί το άλλο πρόβλημα που δημιουργείται με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που λένε ότι είμαστε τάχα υποτακτικοί του Α καθεστώτος της Β κυβερνήσεως και ούτω καθεξής.

Έγινε πολύς πόλεμος κατά της Κύπρου εξαιτίας του ανταγωνισμού άλλων ευρωπαϊκών κρατών λόγω του ότι είμαστε κέντρο υπηρεσιών. Οι Ρώσοι ολιγάρχες πλυντήριο ξέπλυματος χρήματος, λέχθησαν πολλά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα, δυστυχώς η δημοσιοποίηση, όχι η δημοσιοποίηση αυτή καθεαυτή δεν είναι αυτό που εννοώ, αλλά το περιεχόμενο των όσων έχουν δημοσιοποιηθεί από πάλι συμφέροντα άλλων, μεγάλα και λοιπά», είπε ο Πρόεδρος.

«Κάποιοι στη Δύση οι οποίοι θα θέλουν να μας αποδώσουν ευθύνες ότι ελεγχόμαστε ή ότι ενεργούμε προς όφελος της Ρωσίας θα εκμεταλλευτούν αυτή την υπόθεση. Μας θέτουν σε δύσκολη θέση στις άριστες σχέσεις που έχουμε με την Ρωσία, πρέπει να είναι όλοι ευρύτερα προσεκτικοί και να σκέφτονται ιδιαίτερα όταν κατέχουν μια υψηλή θέση που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση