ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστασιάδης για επιστολή Κληρίδη: «Γιατί πρέπει να καλείται η Κυβέρνηση διερωτώμαι»

Η πρώτη δήλωση του ΠτΔ μετά τον σάλο

Υπάρχει διάκριση εξουσιών και αν και εφόσον απαιτείται μέσα από τα γεγονότα να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το πράξει, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε σχέση με τη δικαστική εξουσία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 25ης Συνόδου των Πρυτάνεων κυπριακών πανεπιστημίων, στο Πανεπιστήμιο Frederick, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι καλείται η Κυβέρνηση να χειριστεί το ζήτημα που προκύπτει από τις καταγγελίες για τη δικαστική εξουσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «γιατί πρέπει να καλείται η Κυβέρνηση διερωτώμαι. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που αντιλαμβάνομαι θα επιληφθεί, υπάρχει το Ανώτατο [Δικαστήριο] που θα πρέπει να τοποθετηθεί, υπάρχει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Πρέπει, είπε, «να κατανοήσουμε επιτέλους ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών σε αυτή τη χώρα και αν και εφόσον απαιτείται μέσα από τα γεγονότα να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το πράξει».

Αλλά, συνέχισε, «επί του παρόντος, έχω την εντύπωση ότι το να καλείται η Κυβέρνηση να παρέμβει γιατί έγινε μια καταγγελία, όσο σοβαρή και αν είναι, αν δεν τεκμηριωθούν στοιχεία, να έρθουν δηλαδή αποδείξεις ότι υπήρξε εκβιασμός της Δικαιοσύνης, αντιλαμβάνεστε ότι στο τέλος θα έχουμε παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία και αντί να λύσουμε, θα πολλαπλασιάσουμε το πρόβλημα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X