ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανάβουν τα αίματα μεταξύ ΑΚΕΛ - Αναστασιάδη

Αφορμή η φημολογία νέων ιδεών για το Κυπριακό

Σε ευθεία ρήξη έχει έρθει πλέον ο Νίκος Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ, μετά και από τις φημολογίες που επικρατούν για νέες ιδέες στη διαδικασία λύσης του κυπριακού. Αφορμή της ρήξης συνέντευξη του γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην «Καθημερινή» που θα δημοσιευθεί αύριο και οι καταγγελίες του για τον τρόπο που χειρίζεται το κυπριακό ο Νίκος Αναστασιάδης με τον τελευταίο να αναφέρει πως ο γγ του ΑΚΕΛ ασκεί μηδενιστική κριτική.

Κληθείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σχολιάσει από δημοσιογράφους αυριανή συνέντευξη της «Καθημερινή» όπου ο Άντρος Κυπριανού τον καταγγέλλει για χειρισμούς του, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως «επί μέρες τώρα όντως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αφήνει να διαφαίνεται και ασκεί μια μηδενιστική κριτική. Θέλω να τον καθησυχάσω ότι θα ενημερώσω τον κυπριακό λαό την ώρα που κρίνω και τότε θα σταθμίσει ποιος είναι εκείνος που εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και ποιος είναι που μέσα από δογματικές αντιλήψεις και διαστρεβλώσεις θέσεων προσπαθεί απλώς να εξυπηρετήσει το κόμμα του. Τίποτα πέραν αυτού».

Την τοποθέτηση δεν άφησε ασχολίαστη το ΑΚΕΛ με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Στέφανο Στεφάνου να του ανταπαντά. «Προφανώς για τον κ. Αναστασιάδη αυτός που εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της χώρας μας είναι αυτός που δεν του ασκεί κριτική. Ενόσω το ΑΚΕΛ στήριζε τη διαπραγματευτική διαδικασία στην οποία είχε εμπλακεί ο Πρόεδρος, ο κ. Αναστασιάδης το χαρακτήριζε πατριωτικό και υπεύθυνο. Τώρα άλλαξε ιδέα γιατί ο Πρόεδρος δεν αντέχει στην κριτική. Για το ΑΚΕΛ, αυτός που εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου –και πρωτίστως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που χειρίζεται το Κυπριακό- είναι εκείνος που εργάζεται με στοχοπροσήλωση και με συνέπεια για επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό στη βάση της συμφωνημένης βάσης λύσης που είναι η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποιος παραμένει συνεπής στο στόχο της λύσης και ποιος πηγαινοέρχεται σε διάφορες ιδέες και απόψεις τις οποίες ποτέ δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X