ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άκυρες 175 «υπηκοότητες» στα κατεχόμενα

Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις

Με απόφασή του το απόγευμα το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα ακύρωσε 175 «υπηκοότητες» που είχαν παραχωρηθεί με το καθεστώς της «κατ’ εξαίρεσης», ανακοίνωσε μετά την εφτάωρη συνεδρία του ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του «υπουργικού» εξετάστηκαν περίπου 1200 φάκελοι παραχώρησης «υπηκοοτήτων κατ’ εξαίρεση» και αποφασίστηκε σήμερα να ακυρώσουν τις 175 που διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες 90 μέρες θα καταμετρηθούν όλες οι αιτήσεις που υπάρχουν και θα δοθούν οι άδειες εργασίες και δημιουργίας επιχείρησης εκεί και όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις. Κάλεσε δε όσους δεν έχουν ανανεώσει την άδεια παραμονής τους να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε επίσης ότι κατόπιν απόφασης «δικαστηρίου» που αναφέρει ότι η χρήση των παραλιών είναι δικαίωμα των Πολιτών (σσ: οι περισσότερες παραλίες στα κατεχόμενα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες ή σε ξενοδοχεία και χρειάζεται να πληρώσει κάποιος είσοδο για να μπει), το «υπουργείο τουρισμού» θα διαβουλευθεί με τους ιδιώτες διαχειριστές για να διευθετηθεί το θέμα της δωρεάν πρόσβασης στη θάλασσα.

Το «υπουργικό» αποφάσισε επίσης σήμερα να προχωρήσει στην ρύθμιση του θέματος των αντιρρησιών συνείδησης και σύμφωνα με τον Κουντρέτ Οζερσάι θα διαβουλευθούν με τις «δυνάμεις ασφαλείας» και την «εισαγγελία» και θα καταθέσουν τροποποίηση της «νομοθεσίας περί στρατού».

Ο «υπουργός εξωτερικών» ανέφερε ότι η αναγνώριση του δικαιώματος των αντιρρησιών συνείδησης ήταν κοινό σημείο των 4 κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και περιλαμβάνεται στο «κυβερνητικό πρόγραμμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X