ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακιντζί: Δε θα εμπλακούμε σε νέα διαδικασία ανοικτού τέλους

Νέα αναφορά για «απομόνωση» των Τ/κ

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε πως ο κ. Ακιντζί εξήγησε, με παραδείγματα, στον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν, τις δυσκολίες που υπάρχουν σε σχέση με το διαμοιρασμό της εξουσίας σε ό,τι αφορά την ισότητα μεταξύ των δυο πλευρών.

Σε γραπτή του δήλωση για την απογευματινή συνάντηση Ακιντζί - Κόεν, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε πως ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Κόεν για τις εξελίξεις από τη συνάντηση που είχαν το Φεβρουάριο του 2017 και το τί έγινε στο Κραν Μοντάνα.

Ο κ. Μπουρτζιού είπε επίσης πως ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε κατά τη συνάντηση πως η τ/κ πλευρά δεν θα εμπλακεί εκ νέου σε μια ανοικτού τέλους και αναποτελεσματική διαπραγματευτική διαδικασία.

Σημείωσε πως ο κ. Ακιντζί είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο πως το να "κρατούνται οι Τουρκοκύπριοι στην απομόνωση" δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του Κυπριακού, πως αυτό πρέπει να αλλάξει και ότι μια τέτοια αλλαγή θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X