ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Τα σενάρια διαδοχής και οι επικρατέστεροι

Τα ονόματα που παίζουν δυνατά

Μπορεί στο ΑΚΕΛ από στελέχη να ακούγεται ότι η προσοχή τους είναι στραμμένη στις ευρωεκλογές αλλά αναπόφευκτα, παρασκηνιακά τουλάχιστον, υπάρχουν οι συζητήσεις για το άτομο που θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Ο Άντρος Κυπριανού προεκλογικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δήλωνε, πως δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στο εκλογικό συνέδριο του 2020 και θα αφυπηρετήσει, σεβόμενος τις καταστατικές πρόνοιες. 


Διαβάστε επίσης: Γιωρκάτζη: «Δάνεια εκατομμυρίων με υποθήκες παλιοχώραφα»


Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα λογικό είναι να υπάρχουν σενάρια διαδοχής με το όνομα του Γιώργου Λουκαΐδη και του Στέφανου Στεφάνου να είναι κατά πολλούς τα επικρατέστερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και της συναδέλφου Μαρίνας Οικονομίδου, οι δύο είναι φυσιολογικό να θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι λόγω ηλικίας, λόγω προφίλ αλλά και λόγω της προβολής που απολαμβάνουν από τις θέσεις που έχουν, ως εκπρόσωπος Τύπου και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αντιστοίχως.

Άλλωστε, ο Στέφανος Στεφάνου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γιώργος Λουκαΐδης ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ήταν από τα στελέχη που βγήκαν μπροστά κατά την κρίση στο Μαρί και κατάφεραν σύμφωνα με ΑΚΕΛικούς κύκλους, να βγουν αλώβητοι από τη μεγάλη κρίση. Αυτό φάνηκε άλλωστε όταν κατά το εκλογικό συνέδριο του 2015, ο Γιώργος Λουκαΐδης κατετάγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καταδεικνύοντας πως έχει αρκετή δύναμη στα συλλογικά σώματα, ενώ ο Στέφανος Στεφάνου δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στις βουλευτικές εκλογές του 2016, στέλνοντας το μήνυμα πως είναι δυνατός σε ένα ευρύτερο ακροατήριο του ΑΚΕΛ.

Να σημειωθεί ότι από το κάδρο δεν μπορεί να απουσιάζει ο Άντρος Κυπριανού, για το ενδεχόμενο παραμονής του, αλλά και για το ποιον θα δείξει ως διάδοχό του.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X