ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιχμές σε Κυβέρνηση από Δαμιανού

«Έγκαιρα και προληπτικά θα έπρεπε να ενεργούσε και η κυβέρνηση Αναστασιάδη»

Με γραπτή του δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, επιρρίπτει ευθύνες σε κυβέρνηση και Νίκο Αναστασιάδη για τα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Δαμιανού τονίζει ότι: «Η Τουρκία παραβιάζει με βάναυσο τρόπο την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974. Οι πρόσφατες παράνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου θα έπρεπε να τύγχαναν έγκαιρης και αποφασιστικής αντιμετώπισης από τη διεθνή κοινότητα. Όπως έγκαιρα και προληπτικά θα έπρεπε να ενεργούσε και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, πράγμα που -δυστυχώς- δεν έπραξε».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τούσκ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αν και περιορίστηκαν στα στοιχειώδη. Προτεραιότητα παραμένει η αποκλιμάκωση της έντασης, η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη του διαλόγου».

Καταλήγοντας διευκρινίζει: «Προειδοποιούμε ότι η ανέξοδη ρητορεία και η περιρρέουσα που δημιουργείται από ορισμένους για την επιβολή μέτρων που θα υψώνουν το τείχος της διχοτόμησης είναι ζημιογόνα και πρέπει να σταματήσει. Είναι ένα πράγμα η αντιμετώπιση με πολιτικά και διπλωματικά μέσα της τουρκικής προκλητικότητας και είναι άλλο πράγμα η υιοθέτηση μέτρων που θα εδραιώνουν τη διχοτόμηση και θα βολεύουν την Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X