ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ προς τράπεζες: «Θα με βρείτε απέναντι σας εάν...»

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις τράπεζες και το Σύνδεσμο Τραπεζών έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι οποιαδήποτε υπαναχώρηση, έστω και ένα «ν» από τα συμφωνηθέντα, απλά θα τον βρουν απέναντι τους.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών, η οποία εξέτασε το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακίνητης περιουσίας, ο κ. Νεοφύτου ότι «τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε μία συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Τραπεζών, όσον αφορά εγκλωβισμένους αγοραστές και η συνεννόηση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών ήταν ότι δεν θα επικαλούνται συνταγματικότητα των υφιστάμενων νομοθεσιών και πρέπει να δούμε την ουσία, για να μην μείνει κανένας αγοραστής εγκλωβισμένος από τη στιγμή που η πράξη που έχει κάνει με τον πωλητή ήταν καλόπιστη και ο αγοραστής έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

«Αυτή», είπε, «ήταν η ξεκάθαρη συνεννόηση που είχαμε. Ουδείς θέλει -εάν ένας αγοραστής είχε συνεννόηση με οποιοδήποτε πωλητή για να κάνουν απάτη- και δεν πρόκειται αυτές τις απάτες να τις υποστηρίξουμε, είτε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε».

Τόνισε ότι «θα είμαστε και ‘μεις απέναντι από πιθανές κακόπιστες πρακτικές και απάτες μεταξύ πωλητή και αγοραστή».

Όπως σημείωσε «από τη στιγμή που καλόπιστα ένας αγοραστής έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα, έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, εξόφλησε το διαμέρισμα του, και ο πωλητής επειδή έχει προβλήματα με την τράπεζα, να πληρώνει την νύφη ο αγοραστής και να μένει εγκλωβισμένος, η συνεννόηση μας είναι ότι οι τράπεζες δεν θα έφεραν ένσταση και το Κτηματολόγιο θα τιτλοποιούσε τα διαμερίσματα στους αγοραστές».

«Αυτή ήταν η ξεκάθαρη συμφωνία που καταλήξαμε στην Επιτροπή Νομικών. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τις Τράπεζες και το Σύνδεσμο Τραπεζών. Οποιαδήποτε υπαναχώρηση έστω και ένα "ν" από τα συμφωνηθέντα απλά ένα πράγμα θα τους πω. Θα με βρουν απέναντι τους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X