ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

22 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, και η ατζέντα των όσων θα ειπωθούν

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα τα πουν εκ του σύνεγγυς στην έδρα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τον ΓΓ του Σώματος Αντόνιο Γκουτέρες. Η συνάντηση φέρει τη δική της σημασία, αν και μέχρι εκείνη την ημέρα δεν αναμένεται να έχει γίνει γνωστή η έκθεση του τελευταίου, την οποία η Λευκωσία αναμένει με ενδιαφέρον.

Καθώς οριστικοποιήθηκε η συνάντηση των δυο, αποκλείστηκε ταυτόχρονα και η περίπτωση τριμερούς εφόσον στη Νέα Υόρκη αναμένεται να βρεθεί και ο Μουσταφά Ακιντζί, αν και δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη η ακριβής ημερομηνία μετάβασής του.

«Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν οι επικεφαλείς κρατών, κι αν μεταβεί ο κ. Ακιντζί, αυτό μάλλον θα γίνει αργότερα» λένε οι πληροφορίες της «Κ» από αρμόδιες πηγές.

Στη Νέα Υόρκη θα είναι πάντως σίγουρα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, η τοποθέτηση του οποίου και για το κυπριακό αλλά και για άλλα μείζονα θέματα που αφορούν τη χώρα, αναμένεται και από τον Αντόνιο Γκουτέρες και από τη Λευκωσία.

Καλή ευκαιρία, είπε ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης για να επαναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναφορά στο τραπέζι του διαλόγου, κατά την εκεί παραμονή του. Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε μιλώντας στο TvONE είπε ότι το Κρανς Μοντάνα δεν ήταν μια τυπική διαπραγμάτευση. «Οι κυρίως διαπραγματεύσεις είχαν γίνει» τόνισε σχετικά αλλά για να προχωρήσει αυτή θα έπρεπε να ξέρουμε τι γίνεται με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση