ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος μπλόκαρε τον Ιβάν

Ήταν ένας από τους μνηστήρες για το ΤVONE

Ένα από τα ονόματα που έπαιζαν δυνατά για να αναλάβει το κανάλι του Αρχαγγέλου ήταν αυτό του επιχειρηματία και προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Η κάθοδος του κύριου Σαββίδη στην Κύπρο στην Βουλή την ημέρα της τελετή διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε τροφή για σενάρια που ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας θα είναι ο επόμενος «ισχυρός άντρας» του TVONE.

Τελικά πριν κάποιες μέρες ανακοινώθηκε και επίσημα ότι το TVONE ενοικιάζεται από τον Σωκράτη Χάσικο για τα επόμενα χρόνια δίνοντας τέλος στην φημολογία που έδινε τον Ιβάν Σαββίδη ως το φαβορί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» και του συνάδελφου Απόστολου Τομαρά το «μπλοκάρισμα» του ενδιαφέροντος του Ιβάν για το κανάλι του Αρχαγγέλου ήταν ένα ανάχωμα από πλευράς Αρχιεπισκόπου στη ρωσική επέλαση που όπως ακούγεται ότι έχει προεκτάσεις και εντός της εκκλησίας της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα οι επενδυτικές ανησυχίες με ρωσικό χρώμα του Αρχιεπισκόπου όχι μόνο έχουν εξαφανισθεί αλλά επιχειρείται ο περιορισμός της ρωσικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται και εντός της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι κινήσεις που έχουν γίνει, φαίνεται προκαλούν ανησυχία, μιας και όπως πιστεύεται πίσω από αυτές εντοπίζεται προσπάθεια της ρωσικής εκκλησίας να «πατήσει», όπως λέγεται, πόδι στα της Εκκλησίας της Κύπρου, όταν θα ανοίξει θέμα διαδοχής του ιδίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X