ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιτροπή Οικονομικών - Δεν αποδέσμευσε θέσεις προαγωγής στο ΡΙΚ

Τα όσα ειπώθηκαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών δεν συγκατένευσε στο αίτημα αποπαγοποίησης των θέσεων προαγωγής στο ΡΙΚ αναμένοντας συνολική λύση με τη δομή των θέσεων στο ΡΙΚ, για την πλήρωση κενών θέσεων και τη ρύθμιση του θέματος των Συνεργατών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσόκκος παρουσιάζοντας το αίτημα για αποπαγοποίηση είπε στην Επιτροπή ότι το ΡΙΚ είναι έτοιμο να παρουσιάσει τη νέα δομή, προσθέτοντας πως η πλήρωση των θέσεων προαγωγής θα συμβάλει ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τις ανάγκες σε μόνιμες θέσεις.

Το αίτημα αφορούσε 29 θέσεις προαγωγής για το 2018 και το 2019. Ο κ. Τσόκκος ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών ότι το θέμα της δομής του προσωπικού του ΡΙΚ συζητείται από τριμελή επιτροπή στην οποία εκτός από το ΡΙΚ συμμετέχουν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και αναμένεται να καταλήξει στις 30 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με το θέμα των συνεργατών είπε πως έχει κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ώστε τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και για επίδομα αρχισυνταξίας συνεργατών.

Περαιτέρω δήλωσε στην Επιτροπή ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες για την πλήρωση μονίμων θέσεων από συνεργάτες καθώς μόνο το 40% αυτών διαθέτουν τα ακαδημαϊκά προσόντα.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως ορθά η Επιτροπή δεν πήρε απόφαση για αποδέσμευση των θέσεων.

«Δεν μπορεί να έχουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση με αξιωματικούς και είλωτες», πρόσθεσε διατυπώνοντας τη θέση πως με αυτή τη δομή το ΡΙΚ «δεν είναι βιώσιμο».

Η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε 14 αιτήματα αποπαγοποίησης θέσεων που αντιστοιχούν συνολικά σε 101 θέσεις.

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X
X