ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρίς το τζάμι συνάντησαν τους στρατιωτικούς οι γονείς τους

Επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κουβέλης

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για 36η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στους γονείς επετράπη αυτή τη φορά να δουν τα παιδιά τους χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό.

Μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους και δηλώνει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ευχήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter.

Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης και δύο ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι Έλληνες συνήγοροι των στρατιωτικών.

Έως τώρα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ούτε έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Την τελευταία εβδομάδα η Αθήνα κλιμάκωσε την λεκτική κριτική, αφήνοντας αιχμές πως η Άγκυρα επιδιώκει πολιτικό όφελος από την παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών.

Ο πρωθυπουργός, σε εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, κάλεσε τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επιταχυνθούν οι δικονομικές διαδικασίες, και ζήτησε από την Τουρκία να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης με την αποφυλάκισή τους.

Τόνισε δε πως στο παρελθόν η Ελλάδα έχει επιστρέψει χωρίς επεισόδιο τούρκους στρατιωτικούς που έχουν περάσει τα σύνορα κατά λάθος.


Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X