ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασε η μάνα του Μάριου

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου»

Απαρηγόρητη η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού της, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο ζητώντας την τιμωρία των ανθρώπων που ευθύνονται για το χαμό του παιδιού της.

Αναζητώντας τόσα χρόνια μετά τη σωρό του 26χρονου μοναχογιού της η γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια του δικαστηρίου για να βρει που είναι θαμμένο το παιδί της. «Δεν πρόκειται να συνέλθω αν δεν βρεθούν κόκαλα του παιδιού μου. Θέλω να με βοηθήσετε» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς...

Η Βαρβάρα Θοδωράκη, σε μια σπαρακτική κατάθεση περιέγραψε τις δραματικές ημέρες που έζησε αμέσως μετά την εξαφάνιση του γιού της και κλαίγοντας φώναζε: «Δολοφόνοι μου σκοτώσατε το παιδί μου». Ωστόσο οι κατηγορούμενοι ήταν απόντες. Στο εδώλιο δεν κάθισε ούτε ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του άτυχου νεαρού ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη. Ο 73χρονος, ο οποίος υπήρξε οικογενειακός φίλος της οικογένειας του Μάριου, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν εκείνος που συμβούλεψε την μητέρα να μην ειδοποιήσει τις αρχές όταν τον Αύγουστο 2012 οι απαγωγείς της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ότι έγινε» είπε κλαίγοντας η γυναίκα ενώ αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον 73χρονο και την οικογένεια του, περίπου 17 χρόνια πριν. Όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος παρουσιάζονταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες και της έλεγε ότι εργάζονταν στην CIA και την ΕΥΠ. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν της τηλεφώνησαν οι απαγωγείς του παιδιού της ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αναζήτησε.

«Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού…Ο δολοφόνος έρχονταν και έπιανε κουβέντα με το Μάριο, του είχε δανείσει για 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο. Είχε εντυπωσιάσει τον παιδί μου και εμάς. Η οικογένεια του έδειχνε να είναι συγκροτημένη, μόνο και μόνο για να μας προσεγγίσουν. Έβλεπα ότι το παιδί μου ήταν ικανοποιημένο από αυτή την φιλία. Του είχε τρομερή εμπιστοσύνη».

Η επικοινωνία τους ήταν καθημερινή,«είχε τρόπο να σε πλησιάζει, να σε πείθει» υποστήριξε η κ. Θοδωράκη η οποία συμπλήρωσε πως εκείνος γνώριζε την περιουσιακή τους κατάσταση. «Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου γι’ αυτό. Τους είχα πει και για τις καταθέσεις μου. Γνώριζαν ότι είχα 450 χιλ. ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου.

Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου» κατέθεσε κλαίγοντας με λυγμούς. Αναφερόμενη στο τηλεφώνημα που δέχτηκε τη βραδιά της εξαφάνισης του 26χρονου περιέγραψε: «Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε: «Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας μας χρωστάει 620 χιλ. ευρώ. Νόμιζα ότι που έκαναν πλάκα...Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που μου σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο 73χρονος).

Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν να περίμενε το τηλεφώνημά μου το σήκωσε αμέσως. Της είπα τι συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ. ...Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή μου είπε τα ίδια ότι ο Μάριος χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ...Μια φορά μου είπαν ότι θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική».

Όπως κατέθεσε η γυναίκα του, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη, επιχείρησε να την παραπλανήσει και να την πείσει να μην ειδοποιήσει την αστυνομία ισχυριζόμενη ότι το παιδί της είχε μπλέξει με ναρκωτικά.

«Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά ούτε κάπνιζε» είπε με κατηγορηματικό τρόπο η μητέρα του Μάριου τονίζοντας ότι και ο 73χρονος την συμβούλευσε να μείνει μακριά από την αστυνομία.

«Μου είπε πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα...Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω το γιο μου πίσω. Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια....Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μου είπαν να πάω σε τοκογλύφο.Η κουμπάρα μου, μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε: «παραιτούμαι»

Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω λεφτά. Ήμουν ηλίθια. ...Μου ζητούσαν να δώσω όσο χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλ ευρώ. ...Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μου έλεγαν να πάω στην αστυνομία αλλά είχα εμπιστοσύνη στον «εγκέφαλο». 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία.Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου.

Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313 χιλ. ευρώ...Οι αστυνομικοί που είπαν: «είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις...». Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου» (…) «Τους είχα σιχαθεί.Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει παιδί μου από την πρώτη ημέρα».

Η κατάθεση θα συνεχιστεί.

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση