ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινά η έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Είναι τελικά δολοφονία;

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έρευνα των τουρκικών αρχών ασφαλείας στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την υπόθεση του δημοσιογράφου της Ουάσιγκτον Ποστ ο οποίος στις 2 Οκτωβρίου είχε μπει στο εν λόγω προξενείο και από τότε εξαφανίστηκε.

Αδεια για την έρευνα είχε δοθεί από την περασμένη βδομάδα όμως οι Σαουδαραβικές αρχές δεν την επέτρεψαν και όπως εκτιμούσαν μέσα ενημέρωσης ο λόγος είναι ότι φοβούνταν τη μέθοδο που θα χρησιμοποιούσε η Τουρκία με ειδικές χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να ανιχνεύουν ακόμη και ίχνη αίματος που έχουν καθαριστεί.

Τις τελευταίες μέρες συζητείται έντονα και δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν ακόμη και εικόνες και ηχητικά από τη δολοφονία του δημοσιογράφου ωστόσο δεν τις δημοσιεύουν για να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο για το πώς κατάφεραν να αντλήσουν αυτό το υλικό. Τυχόν δημοσίευσή του θα προκαλούσε αντιδράσεις καθώς θα έδειχνε ότι παρακολουθούνται πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών, υποστηρίζουν μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X