ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λάθος συναγερμός» η σύλληψη Μπαρμπαρούση (Pic)

Διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία

Διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κοινοβουλευτικές πηγές περί σύλληψης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι ανέφεραν νωρίτερα πως ο Μπαρμπαρούσης συνελήφθη κοντά στην Βουλή μετά από συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούν το κτήριο με την Ασφάλεια.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραγγείλει έρευνα για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, διευκρινίζοντας πως δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενημέρωσε το προεδρείο του κοινοβουλίου πως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούση διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ωστόσο, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής χειροκροτούσε τον Μπαρμπαρούση κατά την ομιλία του.

Ο βουλευτής από την πλευρά του εξέδωσε δήλωση μεταμέλειας.

Ισχυρίζεται ότι οι άνευ προηγούμενου δηλώσεις του ήταν αυθόρμητες και δεν είχαν σε καμία περίπτωση στόχο την κατάλυση του Συντάγματος και τις ανακαλεί.

Επιμένει, ωστόσο, στην επιθετική ρητορική χαρακτηρίζοντας «γελοιότητες» τις κατηγορίες του υπουργού Άμυνας περί προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Η πρώτη ενημέρωση

Συνελήφθη ο βουλευτής της ΧΑ Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Νωρίτερα, παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X