ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος σε διεθνή αεροδρόμια λόγω του λογισμικού Check in - Ποια η κατάσταση στην Κύπρο (Pics)

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Hermes Airports στο 24news

Γιάννος Λύτρας

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε διάφορα αεροδρόμια, παγκόσμια, από λογισμικό λάθος στο σύστημα που χρησιμοποιούν πολλές αεροπορικές εταιρείες για το check-in των επιβατών τους. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, προβλήματα έχουν καταγραφεί στα αεροδρόμια Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, στο London Gatwick, στην Ουάσινγκτον, στην Βαλτιμόρη, στην Μελβούρνη, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην Ζυρίχη και στην Σιγκαπούρη.

Οι επιβάτες, με φωτογραφίες τους στα social media, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, με τον κόσμο να έχει μαζευτεί μπροστά από τα σημεία check-in, αναμένοντας την αποκατάσταση του προβλήματος:

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου, κάποιες από τις αεροπορικές εταιρείες, ανέφεραν προβλήματα, ωστόσο τα συστήματα τους ήταν εκτός λειτουργίας, μόνο για δύο λεπτά.

Από την άλλη, στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, υπήρξαν τεράστιες ουρές αναμονής.

Ο εκπρόσωπος του Gatwick ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα των αεροπορικών εταιρειών και όχι των αεροδρομίων. Για το check-in, χρησιμοποιείται το πρόγραμμα Altea, από πολλές, μάλιστα, εταιρείες.

Όλα καλά στην Κύπρο

Επίσημες πληροφορίες του 24news διαβεβαίωσαν πως κανένα πρόβλημα δεν έχει παρατηρηθεί στα κυπριακά αεροδρόμια, ενώ παρακολουθείται η εξέλιξη του θέματος.

Επίσης, όπως μάς αναφέρθηκε, το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στο σύστημα των αεροδρομίων, αλλά στο συγκεκριμένο λογισμικό των αεροπορικών εταιρειών, για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να επέμβουν τα αεροδρόμια για την επιδιόρθωση του προβλήματος.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X