ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξάνθη: Πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την περιοχή (Vid)

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι για το ενδεχόμενο τοξικότητας

Στο κεντρικό τμήμα της παραγωγής του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπαταριών στη Ξάνθη (pics)

Οι 50 πυροσβέστες που παραμένουν στο εργοστάσιο με 24 οχήματα κάνουν κατάσβεση σε μικρές εστίες καθώς η κατάσταση κρίνεται ως ελεγχόμενη. Αυτό που τους προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο καταρρεύσεων τμημάτων των κτηρίων καθώς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει ήδη καταρρεύσει μέρος της οροφής στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν οι άνδρες του ανακριτικού της πυροσβεστικής είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα καθώς στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν βρισκόταν το προσωπικό ασφαλείας της επιχειρήσης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους είναι το ενδεχόμενο οι καπνοί από τη φωτιά που έχουν καλύψει τις περιοχές γύρω από το εργοστάσιο να περιέχει ίχνη τοξικότητας.

Στην περιοχή βρίσκονται τρεις σταθμοί μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Ο πρώτος σταθμός έδειξε ότι δεν υπήρχαν ίχνη τοξικότητας, ενώ σήμερα θα λειτουργήσουν και οι άλλοι δύο τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Παρασκευή.

Για προληπτικούς λόγους σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης αποφασίστηκε να σστηθεί ένα «δίχτυ προστασίας» σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων για τις επόμενες 48 ώρες.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X