ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τυφώνας Μαρία: Απόλυτη καταστροφή στο Πουέρτο Ρίκο

Όλο το νησί χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας Μαρία σφυροκοπά το Πουέρτο Ρίκο, ξηλώνοντας σπίτια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στα καταφύγια, υπό το φόβο φονικών πλημμυρών.

Επειτα από το καταστροφικό πλήγμα που προκάλεσε εκεί ο τυφώνας Ιρμα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το Πουέρτο Ρίκο τέθηκε ξανά σε κατάσταση συναγερμού, για τον νέο τυφώνα, κατηγορίας 4. Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε ακόμη και τα 250 χλμ. την ώρα, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν στέγες και πόρτες από σπίτια.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι οι πλημμύρες που θα ακολουθήσουν μετά το πέρασμα του τυφώνα είναι εξίσου επικίνδυνες με τους τρομερά ισχυρούς ανέμους. Ολόκληρο το νησί, με τους 3,5 εκατ. κατοίκους, έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ διακόπηκαν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Το Πουέρτο Ρίκο, σε ό,τι αφορά τις υποδομές, δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Κάρλος Μερκαντέρ. Χαρακτηριστικό είναι πως το 80% των σπιτιών σε ένα ψαροχώρι κοντά στο Σαν Χουάν καταστράφηκαν.

Ο κυβερνήτης, Ρικάρντο Ροσέλο ήδη ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την περιοχή ζώνη καταστροφής, κάτι που θα αυξήσει την ομοσπονδιακή βοήθεια για την ανάκαμψη του νησιού. Ηδη ο Λευκός Οίκος έχει κηρύξει το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο τυφώνας Μαρία έχει ήδη κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Δομινίκα, όπου σύμφωνα με τις αρχές προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, πριν κατευθυνθεί προς το Πουέρτο Ρίκο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X