ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσελίκ: Αφού δεν επικρίνουν την Ελλάδα για τους S300 γιατί μας επικρίνουν για τους S400;

Eπέκρινε και κάποιες χώρες οι οποίες επιβάλλουν εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία

“Αφού δεν επικρίνουν την Ελλάδα που έχει S300, τότε γιατί επικρίνουν εμάς για τους S400;”, διερωτήθηκε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ μιλώντας σε δεξίωση στην τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός επέκρινε και κάποιες χώρες οι οποίες επιβάλλουν εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, όπως είπε. Αυτές οι χώρες, είπε, δεν δίστασαν να δώσουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις ΡΚΚ/PYD, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως "η ικανότητα της Τουρκίας να ενισχύει την ασφάλειά της είναι παράλληλα προς όφελος της Ευρώπης και των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν χαρακτήρισε ‘κενές περιεχομένου’ τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει κάποιοι ‘κύκλοι’, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τους S-400 και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Τουρκίας «να προβαίνει σε κάθε βήμα που απαιτείται για την εθνική της ασφάλεια».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ‘Αναντολού’, είπε ότι «θεωρούμε αναγκαίο για την ασφάλεια της χώρας μας να αγοραστούν οι πύραυλοι αυτοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X