ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ - «Η τέλεια έκρηξη» (vid)

O «σγουρομάλλης», ο «ξανθός» και η ομάδα κρούσης

Χωρίς επιτήρηση από τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, είχε βρεθεί το κτήριο του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συχνές αναφορές τρομοκρατών και μελών αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων κατά του σταθμού και των δημοσιογράφων του είχαν κινητοποιήσει την αντιτρομοκρατική για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ. Έτσι, το κτίριο είχε τεθεί υπό επιτήρηση από τις 10 το βράδυ έως και τις 6 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, άγνωστο από ποιον και γιατί, αποφασίστηκε η διακοπή της επιτήρησης, καθώς υποβαθμίστηκε το ενδεχόμενο επίθεσης, εκτίμηση που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε εσφαλμένη μετά την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή τα ξημερώματα της Δευτέρας.


Αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για την βόμβα στον ΣΚΑΪ


Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για «τέλεια έκρηξη» περιγράφοντας τη βομβιστική επίθεση. Η έκρηξη χαρακτηρίζεται «τέλεια» καθώς τα υλικά έχουν εξαϋλωθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό υποδηλώνει έμπειρους τρομοκράτες ενώ οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναμένουν τα εργαστηριακές αναλύσεις του «μαγειρέματος» των εκρηκτικών υλών από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι έρευνες επικεντρώνουν και στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του κτιρίου του τηλεοπτικού σταθμού σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το όχημα διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης. Το συγκεκριμένο όχημα, εκτιμάται ότι είναι το μαύρο Opel Corsa που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το εν λόγω όχημα φέρεται να εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας και να πραγματοποιεί διέλευση μπροστά από το κτίριο του ΣΚΑΪ, μεταξύ 1.40 π.μ. και 1.45 π.μ.

Όσον αφορά το σχεδιασμό και τον τρόπο εκτέλεσης της επίθεσης, αστυνομικές πηγές θεωρούν πως τρία άτομα αποτέλεσαν την «ομάδα κρούσης» και ήταν επιφορτισμένα με το να τοποθετήσουν το σακίδιο, δύο άτομα έδρασαν ως ομάδα υποστήριξης και δύο πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την πιθανότητα πίσω από την επίθεση να κρύβονται ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός», είτε «Τριαντόπουλος» και «Παπαδόπουλος». Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες των δύο ανδρών είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη της Αθήνας.

Η αντιτρομοκρατική αναμένει πλέον την προκήρυξη με την ανάληψη ευθύνης, που εκτιμά πως θα φέρει την "υπογραφή" της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε βόμβα επτά έως 10 κιλών και η εκρηκτική της ύλη ήταν ζελατινοδυναμίτιδα με νιτρινικό αμμώνιο και ΤΝΤ. Η βόμβα τοποθετήθηκε σε σακίδιο πάνω στο κιγκλίδωμα δρόμου με τάι ραπ ή μεταλλικό λουκέτο μοτοσικλέτας.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στον ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X