ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραμπ: «Θα δούμε» αν θα επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλτ Τραμπ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλτ Τραμπ, μετά τη σημερινή επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγιάνγκ. Συγκεκριμένα σε βίντεο που αναπαράγει το NBC, δημοσιογράφος ρωτά τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ αν σκοπεύει να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ, με τον μεγιστάνα να του απαντά «θα δούμε».

Εν τω μεταξύ, με νέο τιτίβισμά του στο Twitter, ο Τραμπ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με όσες χώρες συναλλάσσονται με τη Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα, ο Τραμπ εκτιμούσε πως ο διπλωματικός «κατευνασμός» της Βορείου Κορέας δεν θα έχει αποτέλεσμα σχολιάζοντας πως η Πιονγιάνγκ είναι «πολύ εχθρική και πολύ επικίνδυνη για την Αμερική».

«Καταλαβαίνουν μόνο ένα πράγμα», έγραφε το μεσημέρι ο Τραμπ, χρεώνοντας εν μέρει την ευθύνη για την κλιμάκωση και στην Κίνα, αφού όπως τόνισε το Πεκίνο προσπαθεί να βοηθήσει αλλά «με λιγοστή επιτυχία», με αποτέλεσμα η Βόρεια Κορέα να αποτελεί πλέον πηγή «γελοιοποίησης» για την Κίνα.

Η σημερινή, έκτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της Βόρειας Κορέας (και τρίτη σε διάστημα μόλις 21 μηνών) είναι η δεύτερη φορά που περιλαμβάνει χρήση υδρογονοβόμβας, μετά από αυτή του περασμένου Ιανουαρίου - κατά τα λεγόμενα της Πιονγιάνγκ.

Η επιτροπή άμυνας της νοτιοκορεατικής Βουλής εκτιμά πως η έκρηξη είχε ισχύ έως και 100 κιλοτόνων, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα που ερρίφθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ναγκασάκι το 1945, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 70.000 ανθρώπων.

Η δοκιμή προκάλεσε σεισμό 6,3 βαθμών με μηδενικό εστιακό βάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X