ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στην Ιταλία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια μέσα σε ηφαίστειο (vid)

Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, σκοτώθηκαν στον ηφαιστειακό κρατήρα Σολφατάρα, κοντά στη Νάπολη, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Θύματα είναι ένα11χρονο παιδί και οι δύο γονείς. Όλα ξεκίνησαν, όταν το παιδί έπεσε μέσα σε μία τρύπα στον κρατήρα του Σολφατάρα, αφού πέρασε την περίφραξη της απαγορευμένης ζώνης.

Η 42χρονη μητέρα του και ο 45χρονος πατέρας του, στην προσπάθειά τους να το σώσουν έπεσαν και οι ίδιοι μέσα στον κρατήρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι γονείς στην προσπάθειά τους να τραβήξουν το παιδί από την τρύπα, η βάση του κρατήρα υποχώρησε και έπεσαν όλοι σε βάθος 1,5 μέτρου.

Ο δέυτερος γιος της οικογένειας, ηλικίας 7 ετών, κατάφερε να σωθεί, καθώς άρχισε να τρέχει από το σημείο και τον μετέφεραν σε ασφαλή περιοχή.

Τα πτώματα των άτυχων γονιών και του 11χρονου ανασύρθηκαν λίγη ώρα αργότερα από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο και απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών ανθρώπων αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

«Είδα μπροστά μου τη χειρότερη τραγωδία της ζωής μου»

Μάρτυρας ανέφερε ότι το αγόρι είχε περάσει το προστατευτικό πλέγμα που προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην πλησιάζουν στο χώρο στην οπή του ηφαιστείου, από όπου εξέρχεται ο ατμός.

«Είδα ένα αγόρι να τρέχει κλαίγοντας, δεν ήξερα ότι βρισκόμουν μπροστά σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχω συναντήσει στη ζωή μου», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Βρισκόμουν στο Σολφατάρα για δουλειά, μαζί με άλλους επισκέτπτες όταν συνειδητοποίησα ότι κάτι είχε συμβεί και πλησιάσαμε στον κρατήρα. Δεν φανταζόμουν τι θα έβλεπα», συνέχισε.

«Αφού ανέσυραν τα δύο πτώματα, μας απομάκρυναν. Εξακολουθώ να σκέφτομαι αυτήν την οικογένεια και το καημένο αγόρι που έτρεχε φωνάζοντας βοήθεια», είπε ο μάρτυρας.

Ο δήμαρχος της περιοχής Ποτσουόλι, Βιτσέντσο Φιλιόλια, εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό. «Είμαι πολύ αναστατωμένος για αυτό που συνέβη μεσα στο ηφαίστειο. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους όλης της κοινότητας του Ποτσουόλι στους οικείους των θυμάτων», ανέφερε ο δήμαρχος.

Η ιστορία του ηφαιστείου


Το Σολφατάρα είναι ένας ρηχός ηφαιστειακός κρατήρας στην κοινότηα Ποτσουόλι, κοντά στην Νάπολη. Πρόκειται για ένα αδρανές ηφαίστειο, το οποίο ωστόσο ακόμη εκλύει πίδακες ατμού με θειώδη αέρια.

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό «Sulpha terra» που σημαίνει θειώδεις γη

Σχηματίστηκε περίπου 4.000 χρόνια πριν και η τελευταία του έκρηξη σημειώθηκε το 1198 και πιθανότατα ήταν μία ατμοπαγής έκρηξη, η οποία προκαλείται, όταν αλληλεπιδρούν τα υπόγεια ύδατα με το μάγμα.

Ο κρατήρας είναι μία δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, καθώς έχει πολλές φουμαρόλες (ηφαιστειογενείς περιοχές, από τις οποίες εξέρχονται υδρατμοί και διάφορα άλλα αέρια ηφαιστειακής προέλευσης) και «πισίνες» λάσπης, ενώ οι ατμοί του έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς από τη ρωμαϊκή εποχή.

Ήταν επίσης η περιοχή όπου το 305 μΧ αποκεφαλίστηκαν ο Άγιος Ιανουάριος και ο πολιούχος του Ποτσουόλι, Άγιος Πρόκουλος, ενώ στο Ρωμαϊκό μύθο ήταν το σπίτι του θεού Vulcan.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X