ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σπαρακτικό «αντίο» της μνηστής του Κασόγκι

«Το όμορφο γέλιο σου θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου, αγαπημένε μου»

Ενώ ο σάλος με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου μέσα σο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται, η Χατισέ Τσενγκίζ, η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι, ανήρτησε στο twitter ένα βίντεο με τον αγαπημένο της και την λεζάντα «Έκλεψαν τη φυσική σου παρουσία από τον κόσμο. Όμως το όμορφο γέλιο σου θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου. Αγαπημένε μου».

Στο βίντεο, ο Κασόγκι δίνει συνέντευξη όταν μια γάτα πηδάει στα γόνατά του και ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ξεσπά σε γέλια.

Λίγο αργότερα η Τσενγκίζ έγραψε: «Η καρδιά υπάρχει για να θρηνεί και τα μάτια για να κλαίνε και εμείς είμαστε χωριστά , αγαπημένε μου Τζαμάλ».

Την ίδια ώρα, και καθώς η Σαουδική Αραβία δέχεται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα για την εκδοχή που παρουσίασε για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος παρουσιάζει νέα στοιχεία για την υπόθεση που έρχονται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εξηγήσεις του Ριάντ.

Η τελευταία εκδοχή που δίνει ανώτερος Σαουδάραβας αξιωματούχος, ο οποίος δεν επιθυμεί να κατονομαστεί, περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πώς η ομάδα των 15 Σαουδαράβων που εστάλη για να συναντήσει τον Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη τον απείλησε ότι θα τον ναρκώσει και θα τον απαγάγει και στη συνέχεια του προκάλεσε ασφυξία όταν αντιστάθηκε.

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος παρουσίασε μάλιστα και έγγραφα τα οποία δήλωσε ότι είναι της σαουδαραβικής υπηρεσίας Πληροφοριών και τα οποία δείχνουν ότι στόχος του Ριάντ ήταν να επιστρέψουν στη χώρα διαφωνούντες μεταξύ των οποίων και ο Κασόγκι.

Όταν ρωτήθηκε γιατί αλλάζει συνεχώς η εκδοχή για τον θάνατο του Κασόγκι, ο Σαουδάραβας αξιωματούχος απάντησε ότι η αρχική εκδοχή της κυβέρνησης βασιζόταν «σε λανθασμένες πληροφορίες που είχαν αναφερθεί εσωτερικά».

 

Δείτε το βίντεο στο must.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X