ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ISIS πίσω από την επίθεση στο Στρασβούργο - «Στρατιώτης της οργάνωσης» ο δράστης (vid)

Νεκρός από αστυνομικά πυρά

Νεκρός από τα αστυνομικά πυρά έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στη περιοχή Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγενιάτικη αγορά, τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε ως «στρατιώτη της οργάνωσης», όπως μεταδίδει το σύμφωνα με ττο πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν δύο ημέρες. Την είδηση επιβεβαίωσε με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.

Ο δράστης εντοπίστηκε σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Η αλσατική εφημερίδα DNA αναφέρει ότι βρέθηκαν πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας, πριν οι αστυνομικοί ανταποδώσουν τα πυρά.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, πάνοπλοι αστυνομικοί «χτένιζαν» τη συνοικία Νεντόρφ. Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γειτονικές περιοχές, με συνέπεια να εντοπιστεί ο δράστης.

Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Πηγή: kathimerini.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X